• «Μα καλά ήρθε ο Νεοϋορκέζος να του δείξει ο Μπακογιάννης τα μηχανήματα που καθαρίζουν την Αθήνα;»

 Η γνήσια απορία του κυρίου που περπατούσε χθες το μεσημέρι στην πλατεία Κοτζιά και αντίκρισε το ομολογουμένως ενδιαφέρον θέαμα.

Ο Eric Adams Δήμαρχος της Νέας Υόρκης,  είχε πράγματι ζητήσει από τον Κ. Μπακογιάννη όταν είχαν συναντηθεί πριν από μερικούς μήνες στην Αμερική, όταν επισκεφθεί την Αθήνα να δει τον καινούργιο εξοπλισμό για τον οποίο περιχαρής του μίλησε ο Δήμαρχος.

Πάντως δεν είναι περίεργο αυτό.

Οι κανονικοί δήμαρχοι σε όλο τον κόσμο ξέρουν ότι σι πολίτες καταλαβαίνουν ότι  η βασική τους δουλειά είναι η καθαριότητα!

Εγώ θυμάμαι ότι και ο Κ. Μπακογιάννης όταν πρωτοείχε εκλεγεί δήμαρχος  Αθηναίων και είχε επισκεφτεί το Παρίσι, το πρώτο πράγμα που είχε ζητήσει  να δει ήταν ο εξοπλισμός καθαριότητας.

Σοκαρίστηκε τότε λίγο από την υστέρηση και αποφασισμένος.

Εξ ού και στη συνέχεια  πήρε την απόφαση να αντικατασταθούν οι… αχυρένιες σκούπες με τις οποίες παιδεύονταν οι οδοκαθαριστές της Αθήνας με τις σύγχρονης τεχνολογίας, εύχρηστες και λιγότερο βασανιστικές για τους εργαζόμενους.

 Όσον αφορά τον Νεουρκέζο….έσταζε μέλι όταν απευθύνθηκε στον Δήμαρχο της Αθήνας:

  • «Όταν συναντηθήκαμε στη Νέα Υόρκη πριν από λίγους μήνες, κατάλαβα αμέσως ότι είστε ένας πολιτικός με όραμα, με καινοτόμα και με ανοιχτή σκέψη που έχετε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον οδηγώντας την σπουδαία πόλη της Αθήνας μπροστά». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here