Έγκλημα στο Υπερ-Ταμείο

1

Είναι αλήθεια, πως το τελευταίο διάστημα οι σελίδες του “Β” έχουν ασχοληθεί πολλές φορές με τα παρασκήνια και τις περίεργες ισορροπίες στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, ΕΕΣΥΠ ή αν προτιμάτε στο γνωστότερο ως Υπέρ-Ταμείο.

Στις 18 Ιουνίου προειδοποιούσαμε πως “έρχονται δύσκολες μέρες για τους…πρίγκηπες του Υπέρ-Ταμείου“.  Στις 24 Ιουνίου, υπενθυμίζαμε  πως οι κορυφαίοι της ΕΕΣΥΠ “έχουν κάθε λόγο για να ανησυχούν”.

Κάποιοι μας κατηγορούν πως το www.banks.com.gr “επιτίθεται” στην Εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της αποκρατικοποίησης και της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας.

Η ΕΕΣΥΠ έχει απλωθεί και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και όπως επιβεβαιώθηκε- παρά τις αρχικές διαψεύσεις της κυβέρνησης- ακόμη και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Κάποιοι άλλοι -όπως συνήθως συμβαίνει- δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για..συμβόλαιο του “Β” κατά του Υπέρ-Ταμείου.

Ευτυχώς πολλοί ήταν οι αναγνώστες που μας παρότρυναν και μας ενθάρρυναν “συνεχίστε να κάνετε καλά την δουλειά σας”.

Αυτή είναι η ουσία.

  • Το www.banks.com.gr από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να μεταφέρει το κλίμα που-καλώς ή κακώς- επικρατεί σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, κλίμα που έχει μεταφερθεί- εξ΄ όσων γνωρίζω- και προς το στενό επιτελείο -ίσως και στον ίδιο τον- Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Tα θέματα είναι συγκεκριμένα. Εκκρεμότητες, κωλυσιεργίες και εξαιρετικά περίεργες επιλογές. Δεν θα πρέπει να αποκλείονται σοβαρές αλλαγές και ανακατατάξεις -εάν και εφ΄όσον- την 7η Ιουλίου προκύψει αυτοδυναμία της ΝΔ.

Από την άλλη όμως πλευρά υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα.

  • Οι αιτιάσεις των ξένων δανειστών έχουν βάση και στόχευση, καθώς -όπως επιμένουν οι κύκλοι της DG Comp– δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες με τη ΔΕΗ και η ΕΕΣΥΠ να παραμένει αδιάφορα αμέτοχη, παντελώς άφαντη, εξαφανισμένη.

Έχει ρόλο και λόγο η ΕΕΣΥΠ στον τρόπο που λειτουργεί και διοικείται η ΔΕΗ

Η ΕΕΣΥΠ  έχει υπό τον έλεγχο της το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας. Με ποσοστό 51,123% ελέγχει το μετοχικό κεφάλαιο – άρα τη ΔΕΗ-.

Το Υπέρ Ταμείο πρέπει αλλά  δεν έχει λόγο. Αντιθέτως σιωπά με ενοχή για τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου της Αθήνας (helex.gr) η ΕΕΣΥΠ ΑΕ κατέχει άμεσα το 34,123% των μετοχών της ΔΕΗ και έμμεσα το 17% μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

  • Το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. ανέρχεται σε 51,123%.
  • Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 100% των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΕΣΥΠ ΑΕ.

Το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου του Ελληνικού Δημοσίου στη ΔΕΗ δεν έχει μεταβληθεί και παραμένει 51,123%.

Συνεπώς τα στελέχη διοίκησης της ΕΕΣΥΠ βλέποντας και ακούγοντας όλα αυτά που συμβαίνουν στη ΔΕΗ ούτε την…πάπια έχουν δικαίωμα να παριστάνουν ούτε την...μπάλλα να πετούν στη εξέδρα… 

Αυτοί όμως προτιμούν να αναφέρονται με υποτιμητικά και καταγγελτικά σχόλια  στο www.banks.com.gr. Φυσικά τα σχόλια αυτά διαρρέουν στην αγορά και φτάνουν στα δικά μας αυτιά.

Το δικό μας αυτί δεν ιδρώνει. Το δικό τους;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here