Δεν μας τα λένε καλά οι αρμόδιοι της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, γνωστότερης και ως Υπέρ-Ταμείο. Eίναι ο φορέας που έχει ως θυγατρική και το ΤΑΙΠΕΔ και έχει αναλάβει την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα.
Δεν θα κρίνω την αποτελεσματικότητα(;) του Υπέρ Ταμείου (μεγάλο θέμα, ας μην το ανοίξουμε τώρα) αλλά το γεγονός πως οσάκις έρχεται στην επικαιρότητα αυτό γίνεται για εντελώς περίεργες (ας τις πω ) συμπτώσεις.
Θυμίζω ήταν η ΕΕΣΥΠ που όταν αρχές Μαίου “έσκασε” το σκάνδαλο Folli Follie βρέθηκε να έχει προσλάβει (παράλληλα ) τον πρώην- επι σειρά ετών-CFO της συγκεκριμένης εταιρείας, μέχρις ότου το θέμα προσέλαβε διαστάσεις και υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί.
Το Banks.com.gr με σειρά…ψιθύρων του ήταν μεταξύ των Μέσων, που είχαν αναδείξει το θέμα (ενδεικτικά, στις 5 Ιουνίου 2018, ρωτούσαμε αν “η επικεφαλής του Υπέρ-Ταμείου, γνωρίζει τι δουλειά κάνει σήμερα, ο μέχρι χθες CFO της Folli Follie);“.

  • Αργότερα ήταν πάλι η ΕΕΣΥΠ, που με αφορμή την περίεργη (άλλο μεγάλο θέμα, ας μην το ανοίξουμε τώρα, θα έρθει κάποια στιγμή) υπόθεση της μη σωστής αποτίμησης του ύψους της ανανέωσης της σύμβασης για τον ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος, δεν είχε πάρει…μυρωδιά τι ακριβώς γινόταν κάτω από την…μύτη του Υπέρ-Ταμείου με το ΤΑΙΠΕΔ.

Η γνωστή αυτή υπόθεση με την διαφορά σχεδόν 700 εκατ. που είχε δώσει η κοινοπραξία που λειτουργεί τον ΔΑΑ πέρασε και αυτή.
Ουδείς από την ΕΕΣΥΠ ερωτήθηκε, ουδείς από την ΕΕΣΥΠ μπήκε στον κόπο να δώσει έστω για τους τύπους μία εξήγηση.

Υπάρχει -δυστυχώς- και συνέχεια…

  • Τώρα είναι η σειρά, απ΄ ότι με πληροφορεί δικηγόρος -ο οποίος είναι μέσα στην υπόθεση του σκανδάλου Folli Follie – πως η ελεγκτική εταιρία ECOVIS VNT αναλαμβάνει τον έλεγχο της HELLEXPO.

Ποια είναι η σχέση της με την ΕΕΣΥΠ; μα είναι μία από τις εταιρείες, φορείς που έχουν περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο προς πώληση του Υπέρ Ταμείου.

Γνωρίζουν άραγε στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης πως η εν λόγω ελεγκτική που έλεγχε τις οικονομικές καταστάσεις της Folli Folie εμπλέκεται στο σκάνδαλο παραποίησης ισολογισμών εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας; 

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις το Υπερ-Ταμείο αποφάσισε να αφαιρέσει την εντολή από την Ecovis και ν’ αναθέσει σε άλλο ορκωτό λογιστή το χαρτοφυλάκιο.

Ας εξηγήσουν στον φορολογούμενο τι στο καλό γίνεται σε αυτό το περίφημο Υπέρ-Ταμείο.

Οπως και το ότι για δεύτερη φορά απασχολούν την επικαιρότητα με πρόσωπα και καταστάσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται με το σκάνδαλο Folli Follie.

Γιατί απ΄ ότι μαθαίνουμε όλες αυτές οι περίεργες…συμπτώσεις έχουν την εξήγηση τους. Και περιορίζομαι σε αυτά, μπας και ευαισθητοποιηθούν και μας απαντήσουν τι γίνεται με την περίπτωση της HELLEXPO. Και βλέπουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here