Εάν κρίνουμε από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την διάθεση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Πετρελαίων, οι αρμόδιοι (σε αυτούς συμπεριλαμβάνω το ΤΑΙΠΕΔ και τον προϊστάμενο του φορέα την ΕΕΣΥΠ) τα πήγαν…περίφημα.

Για πολλοστή φορά θα πείτε, για να μην θυμηθούμε και το φιάσκο (; ) με τον διαγωνισμό για την ανανέωση της σύμβασης για το Ελευθέριος Βενιζέλος και την ιλιγγιώδη διαφορά πρώτης και δεύτερης (και τελικής ) τιμής. 

Η είδηση ωστόσο κρύβεται αλλού:

Το Σαββατοκύριακο, στην διαδικτυακή σελίδα της ΕΕΣΥΠ (hcap.gr) αναρτήθηκε μια μικρή αγγελία: Αναζητούν εναγωνίως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Για …να βρει η ΕΕΣΥΠ μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., προσφεύγει σε πρόσληψη ειδικού συμβούλου (!) με αμοιβή 90.000 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ), περιλαμβανομένων και των εξόδων για την δημοσίευση των αγγελιών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο ποσά:

  • 40.000για την συγκέντρωση των βιογραφικών και της κατάρτισης του σχετικού καταλόγου,
  • 30.000€ για την επιλογή της τελικής λίστας υποψηφίων.

Την ίδια ώρα, οι ευτυχισμένοι αυτοί άνθρωποι της ΕΕΣΥΠ, αναζητούν και άλλον “εγνωσμένου κύρους” σύμβουλο, ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες ενίσχυσης και βελτίωσης των διαδικασιών εταιρικής διακυβέρνησης για 8 θυγατρικές και όχι για όλες (υποθέτω, ότι για τις υπόλοιπες θα προσληφθούν άλλοι σύμβουλοι “εγνωσμένου κύρους” και bla, bla, bla…)

  • Ο  σύμβουλος, αυτός δηλαδή που θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο του για την πρόσληψη συμβούλου, ο οποίος θα προσλάβει μη εκτελεστικό μέλος και πάει λέγοντας θα πάρει επιπλέον 130.000 € (εννοείται χωρίς ΦΠΑ).

Πως σας φαίνονται όλα αυτά;

Μια χαρά κρατάει το πάρτυ συμβούλων, παρατρεχάμενων και διαφόρων σε έναν μηχανισμό αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, εν τέλει.

Έχουν να πουν κάτι επ΄ αυτών οι κυβερνώντες;  ή μπα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here