Πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνανάκης, μια εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού τουρισμού και της ξενοδοχίας.
 Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με την ακμή του τουρισμού στην Κρήτη τη δεκαετία του ’70 και ήταν πατέρας του Παντελή και της Άννας Μαντωνανάκη, εξίσου σημαίνουσες προσωπικότητες στον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο τιμόνι της εταιρείας Helios Hotels and Resorts.

Απέκτησε το 1987 το 100% του ιστορικού Elounda Beach, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία μαζικού τουρισμού στην Κρήτη. Επί των ημερών του το εμβληματικό ξενοδοχείο κατέστη σημείο αναφοράς του κρητικού τουρισμού αλλά και ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Επέκτεινε τη δραστηριοποίησή του  με την ίδρυση της εταιρείας Helios Hotels and Resorts, η οποία διαθέτει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας, όπως το Grand Resort Lagonissi, το Elounda Bay Palace και το Nafplia Palace Hotels and Villas.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο. Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό μια ώρα νωρίτερα για το “ύστατο χαίρε”. Αντί στεφάνων η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί να κατατεθούν χρήματα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here