Γράφει η «ξενοδόχος»

Στοιχειώδη προβλεψιμότητα και σχεδιασμό, εν μέσω του σκηνικού πλήρους αβεβαιότητας στα ταξίδια που έχει δημιουργήσει η πανδημία ζητάει αυτή την στιγμή η αγορά με τον Ευτύχη Βασιλάκη της Aegean να εξηγεί τη ζοφερή κατάσταση που βιώνει ο κλάδος.

  • «Το βασικό πρόβλημα είναι τα πρωτοκόλλα που θα πρέπει να καθοριστούν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να υπάρχει προβλεψιμότητα και σχεδιασμός από όλη την τουριστική αλυσίδα από τις αεροπορικές μέχρι τους ξενοδόχους, τους tour operators κ.α.. 
  • Αυτή είναι η διαφορά που θα πρέπει να έχει το 2021 σε σχέση με το 2020. Η συνεργασία στον κλάδο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη το 2021, τόσο μεταξύ των τουριστικών φορέων όσο και μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.
  • Δεν είμαστε γιατροί για να προβλέψουμε την πορεία της πανδημίας, χρειαζόμαστε ωστόσο τη δυνατότητα να έχουμε έναν στοιχειώδη σχεδιασμό και προβλεψιμότητα».

Ο κ. Βασιλάκης μίλησε στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Οδηγώντας την Ελλάδα σε μία νέα αεροπορική πραγματικότητα – Leading Greece into a New Aviation Reality» που διοργάνωσε χθές η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών ΙΑΤΑ, επισημαίνοντας ότι για να γίνει η σταδιακή επανεκκίνηση της αγορας, εκτός του εμβολίου, χρειάζονται τα πρωτόκολλα που πρέπει να είναι κοινά και ενιαία στα ταξίδια, την επανασύνδεση με προορισμούς εκτός Ευρώπης όπως οι ΗΠΑ και η Ασία, καθώς επίσης και περισσότερα τεστ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here