Νέα επίθεση εξαπολύουν κατά της διοίκησης της Ελλάκτωρ οι εφοπλιστές Μπάκος – Καϋμενάκης κατά της διοίκησης της Eλλάκτωρ, με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και το πρόγραμμα stock option.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η ανακοίνωσή μας που ενόχλησε την Reggeborgh, ήταν μια επισήμανση όσων έχουν συμβεί, ανάμεσα στα οποία είναι και η αναμφισβήτητη πλέον μυστική συμφωνία δύο μετόχων της Ελλάκτωρ που δεσμεύονται με συγκεκριμένα ανταλλάγματα να συντονιστούν, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο εισηγμένης εταιρείας.

Αυτό είναι το γεγονός που επισημαίνουμε, διατυπώνοντας την εύλογη απορία γιατί καθυστερεί η διερεύνηση του θέματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η αντίδραση που είδαμε θυμίζει παλιά κινέζικη παροιμία σύμφωνα με την οποία «όταν ο σοφός έδειχνε το φεγγάρι, ο αφελής κοιτούσε το δάχτυλο». Ασχολούνται περισσότερο με το πως έγινε η αποκάλυψη της γραπτής συμφωνίας κι όχι αν πράγματι υπάρχει με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο πρόσφατο δημοσίευμα όπου και αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο της συμφωνίας. Επίσης ζητάμε να ερευνηθεί αν οι δύο πλευρές που υπογράφουν την συμφωνία είχαν βεβαιώσει ψευδώς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι δεν υφίσταται. Στην περίπτωση αυτή το αδικήματα που έχουν διαπραχθεί είναι περισσότερα από όσα νομίζαμε αρχικά.

Μας κάνει εντύπωση η αναφορά στα ασφαλιστικά μέτρα που δεν χορηγήθηκαν σε σχέση με την τακτική γενική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την οποία παρανόμως αποκλείστηκε η Greenhill. Προφανώς η αναφορά αυτή δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της κεφαλαιαγοράς και τις πρόσφατες αποκαλύψεις και δεν αφορά τη Reggeborgh ως μετόχου, δείχνει όμως α) την πλήρη ταύτιση και ευθυγράμμιση της μετόχου Reggeborgh με τη διοίκηση της Ελλάκτωρ και β) την πραγματική αγωνία της διοίκησης της Ελλάκτωρ, που είναι η υλοποίηση του προγράμματος ανταμοιβής, με παροχή μετοχών (stock option).

Υπενθυμίζουμε στους αγωνιούντες για την τύχη του προγράμματος stock options, ότι το ζήτημα αυτό θα κριθεί κατά τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης. Το ότι πέτυχαν την υφαρπαγή της δημιουργίας πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης, με τον παράνομο αποκλεισμό μετόχου με 25,5% των μετοχών, ο οποίος αν συμμετείχε όπως δικαιούνταν, θα καταψηφιζόταν το ζήτημα αυτό, δεν τιμά τη διοίκηση της Ελλάκτωρ, αλλά ούτε τον ενθουσιασμό της Reggeborgh για την απόφαση η οποία άλλωστε δεν ήταν διάδικος και δεν την αφορούσε η δίκη.

Προκαλεί πάντως εξαιρετικά δυσμενείς εντυπώσεις ότι τις μέρες αποκαλύψεων για το μέλλον της επιχείρησης, το θέμα που απασχόλησε την διοίκηση και έσπευσε να κάνει σχετική ανακοίνωση ήταν η υλοποίηση του προγράμματος stock option με το οποίο θα διανεμηθούν μετοχές σε στελέχη που δεν κατονομάζονται και όχι η επίσημη τοποθέτησή της για τις βαρύτατες καταγγελίες αναφορικά με τη σύνθεση της παρούσας διοίκησης οι οποίες μάλιστα όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα προήλθαν από μέλος της.

Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι το μόνο θέμα στο οποίο έχει αποδεδειγμένα πετύχει η σημερινή διοίκηση είναι το πρόγραμμα διανομής μετοχών στους εαυτούς τους, ενώ η εταιρεία έχει ζημιές και τις χειρότερες επιδόσεις καθώς έχασαν τα σημαντικότερα δημόσια έργα που προκηρύχθηκαν. Το μοναδικό επίτευγμα για το οποίο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επιβράβευση είναι ότι κατά τη σύντομη θητεία τους, υπερδιπλασιάστηκε το ανεκτέλεστο έργο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η Greenhill και η Kiloman δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να επιχειρήσουν χειραγώγηση των εποπτικών αρχών. Έχουν εμπιστοσύνη στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς, στις εποπτικές αρχές και τη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα κάνουν όπως πάντα το καθήκον τους μη επηρεαζόμενες από παρεμβάσεις αλλοδαπών και ημεδαπών συμφερόντων. Γιαυτό και έχουμε προσφύγει σε αυτές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι την τελική δικαίωση μας. Αναμένουμε λοιπόν, τις αποφάσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών και δικαστηρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here