Την θέση του στην ελληνική αγορά ενισχύει το επενδυτικό fund ΚΚR, ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας μετά την απόκτηση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων από τις συστημικές τράπεζες, αλλά και πιο πρόσφατα από την εξαγορά της Ελαϊς -Unilever.

Αυτή τη φορά η είσοδος του fund πραγματοποιείται με την εξαγορά της ΝΑΙ Ηellas από το Pepper Group, το οποίο ανήκει από πέρυσι το καλοκαίρι στο KKR.

Ειδικότερα, ο όμιλος Pepper ολοκλήρωσε την εξαγορά της NAI Hellas/ Avent SA, μίας εταιρείας που θεωρείται ηγέτιδας στον τομέα των συμβούλων ακινήτων στην Ελλάδα, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, αξιολογήσεις και υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων. Με την εξαγορά αυτή ο όμιλος Pepper συνεχίζει την επέκταση στην Ευρώπη και η NAI Hellas/ AVENT SA πρόκειται να μετονομαστεί σε Pepper Hellas, και με αυτόν τον τρόπο να εισέλθει σε επιχειρήσεις υπηρεσιών σε Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο.

Ο ιδρυτής της NAI Hellas, Θωμάς Ζιώγας, που συνεχίζει σαν επικεφαλής της εταιρείας φέροντας πλέον τον τίτλο του CEO της Pepper Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι για την ένταξη μας στην οικογένεια της Pepper και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί τους για να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερες προκλήσεις που παρουσιάζονται στην ελληνική οικονομία. Με την σημαντική εμπειρία τους και την εξειδίκευση του πιστεύουμε πως αυτή η συναλλαγή θα δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό παίκτη που θα βοηθήσει στην επίλυση των μεγαλύτερων υποθέσεων NPLs που έχουν παρουσιαστεί στο ελληνικό σύστημα».

Η NAI Hellas είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Συμβούλων, Εκτιμητών & Διαχειριστών ακίνητης περιουσίας στην ελληνική αγορά και προσφέρει όλο το φάσμα των υπηρεσιών που σχετίζονται με το real estate. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 από επαγγελματιές που διαθέτουν περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην ελληνική αγορά ακινήτων και κατάφερε σήμερα να διεκδικεί ηγετική θέση στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων. Από το 2012 μέχρι σήμερα, έχει εκπονήσει περισσότερες από 10.000 εκτιμήσεις διαφόρων τύπων ακινήτων και έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές εταιρίες, ΑΕΕΑΠ, επενδυτές, τράπεζες, κατασκευαστές και άλλους.

Ο Richard Klemmer, CEO της Pepper UK, ο οποίος έχει την συνολική εποπτεία των δραστηριοτήτων servicing του ομίλου στην Ευρώπη, ανέφερε: «Η εξαγορά της NAI Hellas συνεχίζει την επέκταση των δυνατοτήτων της Pepper όσον αφορά την προσφορά πλήρους εύρους υπηρεσιών διαχείρισης περιουσίας για  πελάτες που κατέχουν δάνεια στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η εξαγορά θα σημαίνει πως η Pepper παρέχει την μοναδική καθετοποιημένη λύση τραπεζικής εξυπηρέτησης (servicing) χαρτοφυλακίου, με εξαιρετικές δυνατότητες ακινήτων, στην ελληνική αγορά».

Το Pepper Group αποτελεί μη τραπεζική επιχείρηση εξυπηρέτησης δανείων (third-party loan) και διαχείρισης περιουσίας που λειτουργεί στην Αυστραλία από το 2001. Το 2012 άνοιξε γραφείο και στο Λονδίνο και πλέον διαθέτει παρουσία σε Ιρλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία και άλλες επιλεγμένες ευρωπαϊκές περιοχές.

Διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα  33,3 δις. στερλίνες και έχει περισσότερους από 600 χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο. Από το προηγούμενο καλοκαίρι ανήκει στο fund της KKR.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here