Ο όμιλος ΥΓΕΙΑ είναι το ακριβότερο απόκτημα του επενδυτικού Οίκου CVC Capital Partners. Οι Βρετανοί πλήρωσαν πολλά και σκοπεύουν να επενδύσουν περισσότερα. Όλα θα ξεκινήσουνε με την συνολική αναδιάρθρωση του ομίλου. Η μετοχή του ΥΓΕΙΑ εγκαταλείπει άμεσα το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

  • Την ίδια στιγμή η απόφαση της κυβέρνησης να “κρατικοποιήσει” το Ερρίκος Ντυνάν, θέτει το νοσοκομείο εντός ανταγωνισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Έτσι το CVC Capital Partners αποκτά σημαντικά πλεονεκτήματα σε όλες τις κλινικές που έχει αποκτήσει.

Στους αμέσως επόμενους μήνες- το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2019– η νέα ιδιοκτησία προτίθεται να αναθέσει την εκπόνηση σχετικής μελέτης και τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων σε διεθνή συμβουλευτικό οίκο προκειμένου να επιτύχει της βέλτιστη απόδοση της επένδυσης.

Τονίζεται επίσης ότι δεν υπάρχει σκέψη για μεταφορά της έδρας του ομίλου, ενώ η νέα ιδιοκτησία θα εξετάσει τον σταδιακό ανασχηματισμό του Διοικητικού Συμβουλίου και των Διοικητικών Συμβουλίων των λοιπών θυγατρικών.

Σημειώνεται ακόμη ότι η επικείμενη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο της Αθήνας θα προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία στην εταιρεία για την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου.

Επίσης το CVC εκτιμά πως η έξοδος από το ΧΑ δημιουργεί καλύτερες συνθήκες δραστηριότητας καθώς θα μπορέσει να προσαρμόσει τη δομή της εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρείας και θα προβεί σε επιμέρους διοικητικές μεταρρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι η εταιρεία δεν θα χρειάζεται να συμμορφώνεται πλέον με τις αυστηρότερες απαιτήσεις που τίθενται για τις εισηγμένες εταιρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here