Μου…ψιθύρισε, συνήθως καλά πληροφορημένη πηγή για τα τεκταινόμενα στην πλατεία Κοτζιά, πως με την αρχή του νέου έτους το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής θα μας απασχολήσει και πάλι. Και μάλιστα αυτή την φορά με την αναφορά ενός πολύ μεγάλου ονόματος του κλάδου, που θα εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την θυγατρική του Ομίλου.
Για να σας διευκολύνω δε, όσον αφορά στην χώρα προέλευσης του σας λέω, πως…έρχεται μαζί με την επίσκεψη της Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα (να…βάλει και αυτή το χεράκι της για το Μακεδονικό).
Ο όμιλος Hannover Re είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου στην Γερμανία (Hannover Ruck στα γερμανικά, με gross premium στα 17,8 δισ Ευρώ, και τρίτος μεγαλύτερος παίκτης διεθνώς), αξιολογείται δε με εξαιρετικούς βαθμούς (Standard & Poor’s AA- “Very Strong” and A.M. Best A+ “Superior).
Υποθέτω, πως το θέμα θα βγει στην δημοσιότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα προλειάνει το έδαφος και εν όψει της γερμανίδας πολιτικού.
Ουδεμία αμφιβολία έχω, πως εάν όντως ένα τόσο μεγάλο όνομα και μάλιστα γερμανικών συμφερόντων εκδηλώσει πράγματι ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική και οι ενστάσεις των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης– ως δια μαγείας- θα καμφθούν και οι μεταξύ των δύο διοικητικών πλευρών της Εθνικής εντάσεις θα τερματιστούν.
Συνεπώς, περιμένοντας τον γίγαντα του Αννόβερου, με aum 61,1 δισ Ευρώ, 3.300 εργαζόμενους και CEO & Chairman τον Ulrich Wallin…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here