Η “πολύπαθη” low cost αεροπορική εταιρεία EasyJet Plc, που ίδρυσε ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου επιχείρησε και κατάφερε να τονώσει τα οικονομικά της, μισθώνοντας και πουλώντας αεροσκάφη του στόλου της.

Η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο συγκέντρωσε μέσω των μισθώσεων/πωλήσεων περί τα 400 εκατ. δολάρια, μεταδίδει το Bloomberg.

Πρόκειται για τη μίσθωση εννέα αεροσκαφών τύπου Airbus SE A320 για 10 έτη σε δύο ξεχωριστές συναλλαγές που πέτυχε. Μετά τη συναλλαγή, ο αερομεταφορέας θα διαθέτει 152 αεροσκάφη, ή το 44% του στόλου του, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν σε συναλλαγές “πώλησης-εκμίσθωσης” για να αντισταθμίσουν την έλλειψη ρευστότητας που προκλήθηκε λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά της πανδημίας.

Η συμφωνία της Τρίτης θα προσφέρει στην EasyJet επιπλέον ρευστότητα για 1,3 μήνες στην easyJet εκτίμησαν οι αναλυτές της Morgan Stanley, Carolina Dores και Alexandra Thrum.

«Η συναλλαγή είναι θετική, αν και μικρή, καθώς αντικατοπτρίζει την αποτίμηση του ενεργητικού της easyJet και την πρόσβαση σε διάφορες πηγές χρηματοδότησης», σχολίασαν οι αναλυτές.

Πριν από τη συμφωνία της Τρίτης, η EasyJet είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια λίρες (3,1 δισεκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένων 608 εκατομμυρίων λιρών από παρόμοιες συναλλαγές και 419 εκατομμυρίων λιρών από αύξηση ίδιων κεφαλαίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here