Νέα άνοδος για την απόδοση των ελληνικών ομολόγων-υπό την πίεση πωλήσεων σε “χρέος” κρατών του Νότου- με επίκεντρο τα Ιταλικά.
    Στο 4,65% το δεκαετές Ελληνικό Ομόλογο , στο 4,45% το αντίστοιχο Ιταλικό , ενώ για δεύτερη σερί εβδομάδα το Γερμανικό  συντηρείται πάνω από το όριο του 2%, με ότι αυτό σημαίνει για την περαιτέρω επιβάρυνση του κόστου χρήματος.
  •     Δεδομένου, ότι το 10ετές Ελληνικό  ήταν-πέρυσι τέτοια εποχή- περί τις 350 μονάδες βάσης χαμηλότερα (φθηνότερο), καθίσταται προφανές το κόστος της επιβάρυνσης από το ακριβότερο χρήμα.
   Από έναν απλό ιδιώτη δανειολήπτη (λ.χ ενός στεγαστικού 100.000€ για 15έτη/η επιβάρυνση φτάνει τα επιπλέον 120 ευρώ-από την αρχή του έτους) και έναν επαγγελματία μέχρι τις μεγάλες επιχειρήσεις.
   Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στους ισολογισμούς 2021 των εισηγμένων για ένα έχει σαφέστερη εικόνα, όσον αφορά στα μεγέθη δανεισμού/τραπεζικών ανοιγμάτων. 
    Στα 34,2 δισ. € ο συνολικός δανεισμός (*) με κύκλο εργασιών 77,5 δισ.€, EBITDA 10,03 δισ. € και χρηματικές διανομές (μερίσματα κ.λ.π) να ξεπερνούν τα 2 δισ.€
  • (*) στοιχεία, Depolas Investment Servicers. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here