Ως η πιο επιτυχημένη μάρκα ελαστικών, που συμμετέχει στους αγώνες Isle of Man TT (IOMTT), η Dunlop σκοπεύει να συνεχίσει αυτή την επιτυχία, φέρνοντας στον παγκοσμίου φήμης αγώνα, μια νέα έκδοση του slick ελαστικού KR 108.

Αναπτύχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, σε μια σειρά από δοκιμαστικές πίστες, συμπεριλαμβανομένoυ ενός τελικού ελέγχου εγκυρότητας, στην παραδοσιακή δοκιμή πριν από το IOMTT στο Circuit Circle Castle, το KR 108 έχει σχεδιαστεί, για να θερμαίνεται πιο γρήγορα και να δίνει στον οδηγό περισσότερη πρόσφυση και εμπιστοσύνη, στην αρχή του αγώνα.

Το ελαστικό KR 108 έχει αναπτυχθεί με τεχνολογία Multi Tread, τεχνολογία περιτύλιξης των λωρίδων Jointless Tread και το σύστημα ρύθμισης πίεσης, NTEC. Οι τεχνολογίες αυτές έχουν σχεδιαστεί, για να βελτιώνουν το χειρισμό, την ικανότητα στροφής αλλά και να μειώνουν τη φθορά των ελαστικών.

Δοκιμασμένο και στις δυο κατηγορίες μηχανών, της Supersport 600cc και της Superbike 1000cc, η δοκιμή των ελαστικών περιγράφηκε ως «πολύ θετική», από τους αναβάτες του IOM TT Dave Johnson, Ian Hutchinson και Conor Cummins, οι οποίοι οδηγούσαν μηχανές Honda.

Η δοκιμή ελαστικών έχει δώσει στην Dunlop την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η νέα τεχνολογία θα αντιδρά σε διαφορετικές μοτοσυκλέτες και οδηγικά στυλ.

Ο υπεύθυνος εκδηλώσεων, αγώνων δρόμου της Dunlop, Pat Walsh, εξηγεί τα οφέλη: «Το νέο slick ελαστικό, θα δώσει περισσότερη πρόσφυση και εμπιστοσύνη στους οδηγούς. Τα ελαστικά θα έχουν ενώσεις, κατάλληλες για δροσερές και θερμότερες συνθήκες που θα ζεσταίνονται κατευθείαν από τη γραμμή εκκίνησης».

Η προϊστορία της Dunlop στο IOMTT, είναι ιδιαίτερα γνωστή, έχοντας 13 διαδοχικές νίκες στους αγώνες Senior TT, ενώ αυτή τη στιγμή, κατέχει τρία ρεκόρ πίστας, στη διαδρομή των 37,73 μιλίων (60,7 χλμ.).

Isle of Man TT

Το IOMTT ξεκινά στις 25 Μαΐου, με τα προκριματικά να διεξάγονται κάθε βράδυ μέχρι τις 31 Μαΐου (εκτός από την Κυριακή 26 Μαΐου). Ο πρώτος αγώνας ξεκινάει την 1η Ιουνίου, με τον αγώνα Superbike TT και τελειώνει στις 7 Ιουνίου, με τον αγώνα Senior TT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here