Στα 21,60 ευρώ με νέα άνοδο +2,37% και με 105 χιλιάδες κομμάτια η μετοχή Motor Oil. 
Αλήθεια οι κυρίως έλληνες πωλητές, οι οποίοι βιάστηκαν να ξεπουλήσουν μετοχές του ομίλου στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου μέχρι τα 17,80 ευρώ λες και “έκλεινε”, έβαζε λουκέτο, η εισηγμένη, πως να αισθάνονται τώρα που η μετοχή τείνει να επανακτήσει το σύνολο των απωλειών που είχε υποστεί λόγω των αιτιάσεων για τις εξαγορές της IBG και πλειοψηφικού ποσοστού της τηλεόρασης του Alpha.
Πλέον για τη μετοχή ξένος οίκος ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 30 (! ) ευρώ,

  • στις 10 Δεκεμβρίου γίνεται η αποκοπή του δικαιώματος προσωρινού προμερίσματος και
  • την παραπάνω Δευτέρα 17 του μηνός γίνεται και η εκταμίευση του, 0,35 ευρώ ανά μετοχή. 

Τυχεροί όσα ξένα funds είτε ενίσχυσαν τις θέσεις τους στην βίαιη διόρθωση της μετοχής είτε τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά σε εκείνο το κρίσιμο διήμερο. Περιττεύει να ειπωθεί πως η συνολική συμμετοχή των ξένων έχει ενισχυθεί, καθώς έχει ξεπεράσει αισθητά το 70% του free float. Σε αντίθεση η συμμετοχή των ελλήνων μειώθηκε έτι περαιτέρω.
Τι να πει κανείς για την κοντόφθαλμη “επενδυτική” στρατηγική και το βεβιασμένο των κινήσεων τους.
Στα 2,39 δισ. η αποτίμηση του ομίλου και βλέπω το 3άρι εφικτό στόχο για το 2019.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με το εμπειρότατο στέλεχος των ΒΑΝΚS, H MOTOROIL δεν έχει να φοβάται τίποτα!!!! θα δώσει π.χ., ότι δάνειο έδωσε επι millenium στην ΝΕΛ και όλα super!! ME THN ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ κρίμα για την ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ… και όμως το όνομα αυτων των στελεχών “παίζει” …λόγω εμπειρίας προφανώς…!! “τι έχουν τα έρμα και ψωφούν”..!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here