Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών, ενώ επικρατεί επιφυλακτικότητα ενόψει της συνεδρίασης του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει μείωση της παραγωγής.
Στις 07:31 (ώρα Ελλάδας), τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσαν κατά 52 σεντς, ή 0,8%, στα 61,04 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό υποχωρούσαν κατά 51 σεντς, ή 1%, στα 52,38 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με χρηματιστές, οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζονται αρνητικά από τις απώλειες που καταγράφονται στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές. Από τις αρχές Οκτωβρίου, το αργό πετρέλαιο έχει χάσει περίπου το 30% της αξίας του εν μέσω αύξησης της παραγωγής και φόβων ότι η επιβράδυνση της οικονομίας θα μειώσει τη ζήτηση για καύσιμα.
Σήμερα συνεδριάζει στη Βιέννη ο ΟΠΕΚ προκειμένου να καθορίσει την πολιτική του για την παραγωγή. Η παραγωγή αργού από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ έχει αυξηθεί κατά 4,1% από τα μέσα του 2018, στα 33,31 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Η παραγωγή αργού από τους μεγαλύτερους πετρελαιοπαραγωγούς του κόσμου – τον ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ – έχει αυξηθεί κατά 3,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα τέλη του 2017, στα 56,38 εκατ. βαρέλια την ημέρα, καλύπτοντας σχεδόν το 60% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here