Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων θωρακίζεται χάρη σε δωρεά 200.000 ειδικών μασκών προστασίας Ν95 (τύπου FFP2) από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφορά Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Τα προστατευτικά μέσα παρελήφθησαν από αρμόδιο προσωπικό του Υπουργείου Υγείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Σάββατο 25 Απριλίου καθώς ήρθαν με ειδική πτήση της Aegean Airlines.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί δωρεά ιατρικού εξοπλισμού αξίας 370.000 ευρώ σε τέσσερα νοσοκομεία αναφοράς από τον ΑΔΜΗΕ και δωρεά 500.000 μασκών από τον στρατηγικό εταίρο State Grid Corporation of China.

Αναφερόμενος στη δωρεά, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στηρίζει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται μέσα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη».

Πηγή: virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here