Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος περνά στον έλεγχο της Barniveld Enterprises του ομίλου Βαρδινογιάννη και κυριολεκτικά αλλάζει το σκηνικό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετοχές της IBG που είχε στον έλεγχό της η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου θα περάσουν στον έλεγχο της Barniveld Enterprises που κατέθεσε μια ολοκληρωμένη οικονομική προσφορά και αναπτυξιακό σχέδιο.

 

 

Συντονιστής της προσπάθειας εξαγοράς της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος από τον όμιλο Barniveld ήταν ο έμπειρος τραπεζίτης Γιώργος Τανισκίδης. 

O εκκαθαριστής των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας εισηγήθηκε στην Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου την αποδοχή της πρότασης που κατέθεσαν από κοινού η οικογένεια Βαρδινογιάννη και η Motor Oil για την εξαγορά των εταιρειών Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), Laiki Factors και CPB ΑΕΔΑΚ.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος είναι σήμερα το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που διαθέτει ταυτόχρονα τραπεζική αλλά και χρηματιστηριακή άδεια λειτουργίας αφού είναι μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου. Διαθέτει υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και χαμηλό βαθμό επισφαλών απαιτήσεων δανείων, αξιοσημείωτο μερίδιο στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και απασχολεί συνολικά 186 εργαζόμενους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. εμπειρα στελέχη εννοείται ότι στην ελληνική _ χρηματιστηριακή αγορά αποκαλούνται τα στελέχη που με περισσή ευκολία “σφαγίζουν_φαλιριζουν” τράπεζες και βοηθούν επιχειρηματίες να πλουτίσουν κλείνοντας τις εταιρείες τους…!!! (MILLENIUM, PROTON, NEL, TT,) … και γεννάτε η ερώτηση “ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΟΥΝ”….
    θεωρείται ότι τα 7 χρόνια αποχής είναι αρκετά να ξεχαστούν όλα αυτές οι έμπειρες δραστηριοτητες ενός κατ΄άλλα ΕΜΠΕΙΡΟΥ τραπεζίτη!!???????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here