«Πράσινο φως» για τρεις επενδύσεις στο κομμάτι του τουρισμού και μία ακόμη στο real estate της Αθήνας, συνολικού ύψους 333,9 εκατ. ευρώ έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η επένδυση για το «The Mykonos Project» της εταιρείας «AGC Equity Partners Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ανώνυμη Εταιρεία», συνολικού κόστους 50,85 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τους επενδυτές του Αστέρα Βουλιαγμένης που δίνουν ηχηρό «παρών» στον εγχώριο τουριστικό κλάδο, «ποντάροντας» στον πολυτελή τουρισμό της Ελλάδας. Το νέο project στη Μύκονο, για το οποίο η φημολογία θέλει τους Αραβες της AGC να συνεργάζονται ξανά με τη Four Seasons, φέρνοντας το γνωστό, διεθνές brand στον πλέον δημοφιλή και ακριβό ελληνικό προορισμό, αφορά ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει 2 ξενοδοχειακές μονάδες με τουριστικό καταφύγιο σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ., ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 200 εποχικές και μόνιμες θέσεις εργασίας.

Το δεύτερο project που εγκρίθηκε είναι το «CAPE THOLOS LUXURY RESORT (Σύνθετο Κέντρο Τουρισμού – Παραθερισμού στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι)» της Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικών Επιχειρήσεων –Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε με το διακριτικό τίτλο «Maris Hotels S.A.» συνολικού κόστους 149,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το νέο επενδυτικό σχέδιο του ομίλου Μεταξά, από τα πλέον γνωστά και ιστορικά ονόματα στον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο. Το νέο επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Παραθεριστικού-Τουριστικού Χωριού, ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και 2 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει  τουλάχιστον 216 θέσεις πλήρους και εποχικής εργασίας. Ο όμιλος Μεταξά, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλος τον κ. Ανδρέα Μεταξά, έχει στο χαρτοφυλάκιό του στην Κρήτη, τα Creta Maris Hotel και ΤUI Magic Life Candia Maris καθώς και το συνεδριακό κέντρο Creta. Επιπλέον στην Οία της Σαντορίνης λειτουργεί το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa.

Το πρώτο επενδυτικό σχέδιο δημόσιας στρατηγικής επένδυσης, αφορά τη «Μαρίνα Μονόλιθου Σαντορίνης» με φορέα το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας», συνολικού κόστους 40 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά στη δημιουργία μαρίνας 350 θέσεων και αναμένεται να δημιουργήσει 120 άμεσες εποχικές θέσεις εργασίας, ενώ ένας από τους βασικούς στόχους είναι να «ελαφρύνει» το νησί κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι πρωταγωνίστησε και στα διεθνή μέσα ως ένας προορισμός που έχει αγγίξει τα όριά του.

Στα 93,4 εκατ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό σχέδιο της PANITA LTD, του ομίλου Κωνσταντίνου. Πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης εμπορικού κέντρου και κέντρου Αναψυχής στην Μεταμόρφωση Αττικής, που περιλαμβάνει ένα σύνθετο εμπορικό κέντρο με εστιατόρια/καφέ, καταστήματα λιανικού εμπορίου, υπηρεσίες διαγνωστικού κέντρου κ.α., ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 722 νέες θέσεις εργασίας.

Η ΔΕΣΕ συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Λόη Λαμπριανίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here