Σε μία δύσκολη διεθνή χρηματιστηριακή συγκυρία, με την Ελληνική Κεφαλαιαγορά σε εξαιρετικά “χαμηλές πτήσεις”, η DIMAND Real Estate, ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη, το δικό της ταξίδι στην Ελληνική αγορά, με μια δημόσια εγγραφή, από αυτές που έχει χρόνια να δει η Λεωφόρος Αθηνών.

Εχοντας ήδη δώσει το παρόν, σε πολύ μεγάλα και εντυπωσιακά κατασκευαστικά έργα, με την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία και τεχνογνωσία σε μεγάλα projects, η Dimand Real Estate του Δημήτρη Ανδριόπουλου τολμά και κάνει το επόμενο βήμα εισόδου στο ταμπλό.

Από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, πραγματοποιείται η δημόσια εγγραφή, για να αντλήσει η Dimand περίπου 100 εκατ. Ευρώ και να εισάγει  τις μετοχές της στην χρηματιστηριακή αγορά.

  • Η διαδικασία θα συνοδευτεί με την είσοδο στο μετοχικό της, δύο πολύ σημαντικών επενδυτικών σχημάτων, του Latsco family office της Μαριάννας Λάτση (σύμφωνα με πληροφορίες θα επενδύσει 15 εκατ. Ευρώ) και του contrarian επενδυτικού fund Orasis του George Elliott.

Η δημόσια εγγραφή των μετοχών της εταιρείας γίνεται με την έκδοση 6.538.100 νέων μετοχών, με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 15 ευρώ ανά μετοχή (και όχι χαμηλότερα από 10,7 ευρώ/μετοχή).

  • Η διοίκηση της Dimand ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραµµα για την ανάπτυξη 15 έργων ακίνητης περιουσίας ύψους 500 εκατ. ευρώ. Από αυτά περίπου 435 εκατ. ευρώ των δαπανών θα καλυφθούν από ίδια κεφάλαια και τραπεζική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από τα καθαρά έσοδα ύψους 92,7 εκατ. ευρώ, που προσδοκά να αντλήσει η εταιρεία, το μεγαλύτερο ποσό, δηλαδή 50,9 εκατ. ευρώ, θα διατεθεί για την αποπληρωμή πιστωτικής σύμβασης με τη Eurobank.

Πρόκειται για την ανοικτή πιστωτική γραμμή που είχε χορηγήσει το αμερικανικό επενδυτικό fund HIG.

Ενα επιπλέον ποσό 28 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος ανάπτυξης της εταιρείας, ενώ 13,83 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της αγοράς νέων ακινήτων εντός της επόμενης διετίας..

Ο επικεφαλής της Dimand κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος κατά την ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου στο εστιατόριο Cookoovaya

Η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου, ενώ οι μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο Χ.Α. την 6η Ιουλίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ