Ο εποπτικός ρόλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πρέπει να ενισχυθεί και η εταιρική διακυβέρνηση στην Ελλάδα πρέπει να πάρει νέο αυστηρότερο περιεχόμενο.

Η κυβέρνηση -σε συνεργασία την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου– έχει ήδη καταρτίσει ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά την γιορτές των Χριστουγέννων, τον Ιανουάριο του 2020.

Στο νομοσχέδιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις όπως η ενίσχυση του εποπτικού και νομικού πλαισίου κεφαλαιαγοράς, αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση, η θεσμοθέτηση οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων, η ολοκλήρωση πλαισίου τυποποιημένης τιτλοποίησης με τη δημιουργία της σχετικής αγοράς, θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και θέματα της ηλεκτρονικής και άλλης εναρμόνισης και εκσυγχρονισμού που αφορούν το Fintech.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να κατατεθεί το νομοσχέδιο πολύ νωρίτερα, τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, του προϋπολογισμού του 2020, καθώς και το περίπλοκο νομοσχέδιο για τον «Ηρακλή» –που απαιτούσε προέγκριση από την Κομισιόν– οδήγησαν σε αυτή την ολιγόμηνη καθυστέρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here