Στο ικρίωμα της αβάσιμης φημολογίας “κρεμάστηκε” η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με μαζικές πωλήσεις πανικόβλητων μικρομετόχων και αφορμή το γενικότερο sell off λόγω κορονοϊού.

Έγκυρες πηγές από την χρηματιστηριακή αγορά πιστοποιούν ότι από πλευράς των μεγαλομετόχων και των funds δεν υπάρχει η παραμικρή κινητικότητα στη μετοχή.

Σύμφωνα με πηγές του κατασκευαστικού ομίλου, η υποχώρηση στην τιμή της μετοχής οφείλεται σε ανυπόστατες φήμες και “ψιθύρους” καθώς ουδεμία διαφοροποίηση υπάρχει στις συνήθεις δραστηριότητες των εταιρειών.

Αξιόπιστη  πηγή από το κτίριο της Νέας Κηφησιάς, διαβεβαίωσε το “Β” ότι δεν υπάρχουν ούτε καν σκέψεις για ανακατατάξεις στον Όμιλο. Η εταιρεία υποχρεώθηκε να στείλει σχετική ανακοίνωση στη διοίκηση του Χρηματιστηρίου…

Στην ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο αναφέρονται τα εξής:

  • “Με αφορμή τη σημερινή αιφνίδια, αδικαιολόγητη και ακραία πτώση της τιμής της μετοχής, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Ουδεμία εξέλιξη ή γεγονός σε γνώση της Εταιρείας υφίσταται που να δικαιολογεί τη σημερινή ακραία πτώση της τιμής της μετοχής της.

Επιπλέον η Εταιρεία δηλώνει ότι:

1. Κατόπιν επικοινωνίας της με το βασικό μέτοχο της Εταιρείας ο τελευταίος δήλωσε κατηγορηματικά την πλήρη στήριξή του προς τη Διοίκηση του Ομίλου και των βασικών θυγατρικών του και διέψευσε επίσης κατηγορηματικά οποιαδήποτε φήμη περί χρηματοδοτικής αδυναμίας του σχήματός του.

2. Θεωρεί ότι η κυκλοφορία των ανωτέρω ανυπόστατων φημών είναι μεθοδευμένη και έχει ως στόχο την υπονόμευση της τιμής της μετοχής.

3. Θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια που τυχόν κριθεί αναγκαία προς προάσπιση των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της…”

Η αβάσιμη φημολογία περί ανακατατάξεων και δήθεν μετοχικών αλλαγών στον όμιλο, συνδυαστικά με το εξαιρετικά ευμετάβλητο περιβάλλον που χαρακτηρίζει τις αγορές παγκοσμίως λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊου, καθώς και το νευρικό κλίμα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ασκούν πίεση στην μετοχή, οδηγώντας την σε απώλειες της τάξης του 30%, στα 0,8250 ευρώ, με σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, πίεση που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οφείλεται κατά κύριο λόγο σε κινήσεις μικρομετόχων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here