Ένα ιστορικό κτήριο, το παλαιό ξενοδοχείο “Βιέννη” στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ανακτήσει την αίγλη του, με αφορμή το νέο μεγάλο project της ισραηλινής Brown Hotels.

Το τουριστικό κατάλυμα επί της οδού Εγνατίας 2-4, θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή στη δυτική είσοδο της πόλης.

Πρόκειται για κτήριο συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., που περιήλθε στα χέρια της Brown Hotels πέρυσι την άνοιξη έναντι 3,5 εκατ. ευρώ.

Τον σχεδιασμό έχει αναλάβει η τεχνική εταιρεία ΜΕΤΕ ΣΥΣΜ, με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, και με την ολοκλήρωση του έργου το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει περί τα 75 δωμάτια, αίθουσα συνεδρίων, εστιατόριο, κ.α.

Η ιστορία της “Βιεννης” ανάγεται χρονικά από το 1929, όπου χτίστηκε στη θέση που βρισκόταν η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής. Η εκκλησία είχε καταστραφεί το 1917, στη μεγάλη πυρκαγιά της θεσσαλονίκης.

Λειτούργησε έως το 1965 και την επόμενη δεκαετία σφραγίστηκαν οριστικά οι όροφοί του, ενώ στο ισόγειο λειτουργούσαν έκτοτε καταστήματα.

Το 1994 ανακαινίσθηκε πλήρως στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 1997 και στέγασε Ευρωπαϊκή υπηρεσία έως το 2012 οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί ως κολλέγιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here