Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει την επανάσταση στον κλάδο Υγείας παγκοσμίως με πρωτοποριακές εφαρμογές στην ιατρική απεικόνιση και τη διάγνωση ακριβείας. Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea αξιοποιεί στην καθημερινή κλινική πρακτική εργαλεία που λειτουργούν με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI-based tools), ενισχύοντας σημαντικά τη φροντίδα των ασθενών και την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

H Affidea, στην Ελλάδα, εφαρμόζει προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης στις εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τον ασθενή, με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη διαφοροδιάγνωση της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ. Το λογισμικό icobrain dm, που εφαρμόζεται στα προηγμένα διαγνωστικά κέντρα Affidea, επιτρέπει να γίνονται ταχύτερες και ακριβέστερες διαγνώσεις για εξατομικευμένη θεραπεία. Ειδικότερα, το icobrain dm παρέχει οπτική και ποσοτική σύγκριση με ευρεία βάση δεδομένων, προσαρμοσμένη στο φύλο και στην ηλικία του κάθε εξεταζόμενου, και οδηγεί σε πιο ενημερωμένες και ταχύτερες αποφάσεις για τη φροντίδα του, σύμφωνα με συγκεκριμένα δεδομένα για το προφίλ του.

Τεχνολογία αιχμής και καινοτόμες πρακτικές στα διαγνωστικά κέντρα Affidea

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στον Όμιλο Affidea επαναπροσδιορίζει τη φροντίδα των ασθενών με εργαλεία για ακριβή διάγνωση και λειτουργική αποτελεσματικότητα, με στόχο να εντοπίζει τις παθήσεις πολύ πιο γρήγορα και ανώδυνα σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα προς το μέλλον της Ιατρικής Ακριβείας, διασφαλίζοντας ότι κάθε ασθενής λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες του.

Η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι εφικτή στον Όμιλο Affidea, καθώς τα προηγμένα διαγνωστικά κέντρα διαθέτουν τα πιο εξελιγμένα και νεότερα συστήματα μαγνητικής τομογραφίας, με τεχνολογία επικεντρωμένη στους εξεταζόμενους, προσφέροντας ταχύτατες εξετάσεις, σε φιλικό περιβάλλον. H καινοτόμος τεχνολογία εξασφαλίζει άνεση στους εξεταζόμενους, προσφέροντας από ευρύ χώρο εξέτασης μέχρι και εντελώς αθόρυβες εξετάσεις. Οι υπερσύγχρονοι μαγνητικοί τομογράφοι πραγματοποιούν όλες τις τυπικές αλλά και τις σύνθετες διαγνωστικές εξετάσεις, δίνοντας πλήθος πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας όλων των εξεταζόμενων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός της Affidea είναι o νεότερος στην Ευρώπη και η επένδυση σε αυτόν έχει στόχο όλοι οι εξεταζόμενοι να απολαμβάνουν τα τελευταία επιτεύγματα της ιατρικής τεχνολογίας και ταυτόχρονα μια αξέχαστη εξεταστική εμπειρία.

Επιπλέον, ο Όμιλος Affidea εφαρμόζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πρωτοποριακό MRI Excellence Program, κατά τη διενέργεια της μαγνητικής τομογραφίας, το οποίο τυποποιεί τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται η μαγνητική τομογραφία σε όλο το δίκτυο. Το πρόγραμμα βελτιστοποίησης της μαγνητικής τομογραφίας είναι το μεγαλύτερο στο είδος του παγκοσμίως και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία «συλλογικής βελτιστοποίησης». Εκτός από την εξαιρετική ποιότητα εικόνας, η μείωση του χρόνου εξέτασης έχει επίσης θετική επίδραση στην εμπειρία των εξεταζόμενων, καθώς χρειάζεται να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στο τραπέζι του μαγνητικού τομογράφου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κλειστοφοβία και πανικό.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δεσμεύσεις ποιότητας για τον Όμιλο Affidea, αναβαθμίζοντας τον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και την κουλτούρα της εξεταστικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Affidea επενδύει στρατηγικά σε μεθόδους και διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ασφάλειας των εξεταζόμενων και ταυτόχρονα στη διασφάλιση του βέλτιστου ιατρικού αποτελέσματος.

«Έξυπνα» διαγνωστικά κέντρα Affidea με επίκεντρο τον άνθρωπο

Στόχος της Affidea είναι η μετάβαση στο μοντέλο του «έξυπνου διαγνωστικού κέντρου» με digital και paperless διαδικασίες, που παρέχουν ανθρωποκεντρική εξυπηρέτηση και περιορίζουν το αποτύπωμα στο περιβάλλον. Γι’ αυτό δημιούργησε το myaffidea, μια ψηφιακή εφαρμογή ολιστικής διαχείρισης της υγείας, με στόχο να προσφέρει στους εξεταζόμενους εύκολη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα της υγείας τους.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες υγείας ενδυναμώνουν τους πολίτες και προστατεύουν το περιβάλλον, με την Affidea να επενδύει σε «πράσινο εξοπλισμό» και οικολογικές πρακτικές, με μια σειρά δράσεων όπως ο περιορισμός κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και εκτύπωσης φιλμ, η μείωση χρήσης χαρτιού για ιατρικές εξετάσεις κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Όμιλος Affidea είναι ο πρώτος ιδιωτικός φορέας υγείας στην Ελλάδα ο οποίος εντάχθηκε στον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας myHealth του gov.gr, χάρη στην ψηφιακή του ετοιμότητα αλλά και στο εκτεταμένο δίκτυο εξυπηρέτησης πανελλαδικά.

Aπό το περιοδικό ΧΡΗΜΑ