Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η τελευταία αποστολή του.. Helicopter Money, στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται για ακόμη έναν, πολλοστό, ανεφοδιασμό της αγοράς με νέες χρηματοδοτήσεις το ύψος, και μόνο των οποίων, “ζαλίζει” καθώς τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε 3 τρισ. δολάρια. Στην λογική της προηγούμενης κυβέρνησης και η νέα- διαφοροποιώντας ωστόσο το μείγμα προς τα που θα κατευθύνει το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων- αλλά με την ουσία να παραμένει ίδια. Απαρέγκλιτα στην γραμμή της προάσπισης της επιχειρηματικότητας, της πραγματικής οικονομίας συνακόλουθα της αγοράς εργασίας, της κοινωνίας. Επιπλέον η κυβέρνηση Biden υλοποιεί μία πολύ πιο ορθολογική πολιτική στο λεγόμενο “εμβολιαστικό-υγειονομικό” σε αντίθεση με την ανερμάτιστη του προκατόχου του, συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση της κατάστασης.

Και ενώ αυτά συντελούνται στις ΗΠΑ, στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, στην εδώ, στην Ευρώπη καθεύδουν. Βρυξέλλες και Βερολίνο έχουν.. χάσει την μπάλα -κατά το κοινώς λεγόμενο- όχι μόνο στο “οικονομικό” αλλά και στο “εμβολιαστικό-υγειονομικό” με τις προβλέψεις δυσοίωνες στα περισσότερα μέτωπα.

Δυστυχώς, ενώ στις ΗΠΑ ετοιμάζουν-ακόμη ένα- πακέτο γενναίας οικονομικής βοήθειας, σε Βρυξέλλες και Βερολίνο δεν μπορούν να βρουν άκρη- καν- με το πρώτο. Το οποίο-υποτίθεται- είχαν συμφωνήσει ( ; ) πριν σχεδόν έναν χρόνο. Την ώρα, που η Ουάσιγκτον προγραμματίζει, για επιπλέον 3 τρισ. ( ! ), σε Βρυξέλλες και Βερολίνο δεν έχουν καταλήξει- ακόμη- πόσα θα είναι τα δάνεια και πόσες οι χορηγήσεις. Την ώρα, που στις ΗΠΑ ρίχνουν “χρήμα από τον ουρανό”, στο Βερολίνο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, τέθηκε- εκ νέου- ζήτημα συνταγματικότητας και συμμετοχής της Γερμανίας στην χρηματοδότηση του NextGeneration EU.

Δυστυχώς την ώρα, που στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύ ρυθμό, στην Ευρώπη οι ισχυροί της- κατάφεραν” να τα κάνουν.. και σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς μοιραίες, τόσο η σε-πολιτική-αποδρομή Αγκελα Μέρκελ, όσο και η “λίγη” η Ούρσουλα φορ ντερ Λαϋεν.

Με τη μεν πρώτη να καταρρέει δημοσκοπικά, εν όψει των εκλογών του φθινοπώρου, και με την δεύτερη να βάλλεται εκ των έσω (από γερμανικά Μέσα) για την αναποτελεσματικότητα της.

Δυστυχώς, σε αυτή την ιστορική συγκυρία για την “γηραιά ήπειρο” Βρυξέλλες και Βερολίνο ακολουθούν πορεία ακριβώς αντίθετη από αυτήν της κοινής λογικής. Στα οικονομικά και υγειονομικά συνακόλουθα στα κοινωνικά, με τα τελευταία να προοιωνίζονται δυσοίωνα, όσο επιβαρύνονται τα πρώτα δύο.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 30/03/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here