Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι υπέγραψε Σύμβαση Αποκλειστικότητας (Exclusivity Agreement) με την Enel S.p.A.  για την πιθανή απόκτηση όλων των συμμετοχών του Ομίλου Enel στην Ρουμανία (“Target Assets”).

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2023, τα μέρη θα διαπραγματευθούν τα έγγραφα της συναλλαγής και η ΔΕH θα διεξάγει τον απαιτούμενο έλεγχο (due diligence) σε σχέση με τα Target Assets, και με την ολοκλήρωση του ελέγχου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕH θα καθορίσει αν η ΔΕH θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά προς την Enel.

Τα μέρη θα ενημερώσουν την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθουν σε δεσμευτική συμφωνία για την συναλλαγή.

Τι ελέγχει η Enel στη Ρουμανία

Στις 31/12/2021 η ENEL διέθετε στη Ρουμανία μέσω της 100% θυγατρικής ENEL Green Power Romania, πάρκα εγκατεστημένης ισχύος 534 MW (498 ΜW αιολικά και 36 MW φωτοβολταϊκά) και είχε υπό κατασκευή άλλα 170 MW. Το pipeline δεν είναι ευδιάκριτο, ούτε το εγκριτικό καθεστώς στη Ρουμανία.

Κατέχει επίσης τρεις από τις οκτώ εταιρείες διανομής που λειτουργούν στη Ρουμανία. Στις δύο εξ αυτών η ENEL κατέχει το 51% και στην τρίτη το 78%. Οι μειοψηφίες ελέγχονται από το ρουμανικό Δημόσιο. Τέλος, ο ιταλικός όμιλος δραστηριοποιείται με δύο εταιρείες προμήθειας στη Ρουμανία, οι οποίες ελέγχονται κατά 100% και κατέχουν ηγετικά μερίδια αγοράς.

Στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας κατέχει περίπου το ένα τρίτο της τοπικής αγοράς. Πέρυσι, πώλησε στους πελάτες της ηλεκτρική ενέργεια 9,1 TW, ενώ παρήγαγε 1,3TW. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εκτίναξη των τιμών χονδρικής, οδήγησαν σε τεράστιες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ