Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δεν χάνει το χρόνο της, εκμεταλλεύεται την όρεξη των αγορών για τιτλοποιήσεις και νέα αξιόγραφα (αλλά και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Αναβαλλόμενη Φορολογία των τραπεζών) και μειώνει θεαματικά το απόθεμα των προβληματικών χαρτοφυλακίων στον Ισολογισμό της.

  • Η Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε ήδη αίτηση για την υπαγωγή στον Μηχανισμό κρατικών εγγυήσεων «ΗΡΑΚΛΗΣ», του νέου πακέτου ΝPL προς τιτλοποίηση, το Sunrise II.

Το Sunrise II αποτελείται από προβληματικά δάνεια ονομαστικής αξίας 2,6 δισ.€.

Οι εγγυήσεις για τα senior ομόλογα είναι ύψους 1,2 δισ. Ευρώ.

Εφόσον ολοκληρωθεί η τιτλοποίηση Sunrise II, ο Δείκτης των μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) της τράπεζας θα υποχωρήσει στο 17%, από 45% τον Δεκέμβριο του 2020.

  • Επόμενη κίνηση της διοίκησης Μεγάλου, θα είναι οι πωλήσεις των πακέτων για τις συμβάσεις leasing και τα ναυτιλιακά δάνεια συνολικού ύψους 1,1 δισ.€ . Μόλις ολοκληρωθεί κι αυτήη πρωτοβουλία ο δείκτης των NPEs θα υποχωρήσει στο 15%.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας η διοίκηση της Χρήστου Μεγάλου σχεδιάζει να ενισχύσει τη ρευστότητα της Τράπεζας, με την έκδοση πράσινου ομολόγου, ύψους έως 500 εκατ.€ ακολουθώντας την μόδα της εποχής αλλά και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here