Πάσα προσφορά… δεκτή… ειδικά όταν πρόκειται για τόσο μεγάλες φυσικές καταστροφές ωστόσο αν δεί κανείς τη μεγάλη εικόνα, μάλλον χρειάζεται ένα πιο μακρόπνοο -έστω κι αν θα είναι κατά πολύ πιο ακριβό- πλάνο.

Ο λόγος για τη ΔΕΗ η οποία όπως έγινε γνωστό, με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και αναδάσωσης στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χθες 24 Αυγούστου,

  • «οι κ.κ. Σκρέκας και Στάσσης συμφώνησαν η ΔΕΗ να υποστηρίξει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την άμεση ανασυγκρότηση και αποκατάσταση του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, η επιχείρηση θα χορηγήσει ποσό ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, αλλά και έργων αναδάσωσης στις πυρόπληκτες περιοχές. Για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών, η χορηγία θα διατεθεί απευθείας από τη ΔΕΗ στους τοπικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

  • «Οι εργασίες αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας από τη συνολική έκταση των περίπου 380.000 στρεμμάτων που υπάγεται στο Δασαρχείο Λίμνης και θα πιστοποιηθούν από το υπάρχον μόνιμο αλλά και το εποχικό προσωπικό που θα προσληφθεί στις Δασικές Υπηρεσίες για την κάλυψη των έκτακτων και επειγόντων αυξημένων αναγκών».

Αυτό ωστόσο που έχει ακούγεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα λόγω των πυρκαγιών που κατέκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα ανά την Ελλάδα είναι

  • μήπως θα έπρεπε -επιτέλους- να προχωρήσει ένα σχέδιο για την υπογειοποίηση καλωδίων που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες πυρκαγιές υπό συνθήκες καύσωνα, ξεκινώντας από πιο ευαίσθητες και κρίσιμες περιοχές π.χ. εθνικούς δρυμούς κ.α..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here