Την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζει η Morningstar DBRS, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι τα κόκκινα δάνεια εξακολουθούν να επιβαρύνουν την αξιολόγηση της χώρας.
Ειδικότερα, στο τελευταίο report της ο οίκος τονιζει πως αξιολογεί την Ελλάδα με BBB (low) και σταθερές προοπτικές, κάτι που στηρίζεται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ενισχύσει την ανθεκτικότητα της οικονομίας. “Η Ελλάδα εξακολουθεί να κάνει πρόοδο στην υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,  το οποίο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, μειώνοντας το επενδυτικό χάσμα έναντι της υπόλοιπης Ευρωζώνης”, τονιζουν οι αναλυτές, εκτιμώντας ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι θα συνεχίσουν να δίνουν κίνητρα για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη, στηρίζοντας παράλληλα την αύξηση των επενδύσεων με κεφάλαια τα οποία διοχετεύονται μέσα από το ενισχυμένο τραπεζικό σύστημα.
Πάντως, όπως τονίζει η Morningstar DBRS, η αξιολόγηση της Ελλάδας επιβαρύνεται από την οικονομική κληρονομιά της παρατεταμένης κρίσης, το πολύ υψηλό χρέος, τα ακόμα σημαντικά κόκκινα δάνεια και την υψηλή ανεργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ