Το 2020, παρατηρείται ένα πρωτοφανές ποσοστό ψηφιακής δραστηριότητας ανά λεπτό. Αυτή η διαρκής έκρηξη της ψηφιακής δραστηριότητας συνοψίζεται σε μια συνολική δημιουργία 4,5 δισεκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου σήμερα, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Το γράφημα αποτυπώνει τι συμβαίνει κάθε λεπτό στη σημερινή “υπερ-συνδεδεμένη” εποχή του Διαδικτύου.

Κατά τη σχετικά σύντομη ιστορία του, το Διαδίκτυο υπήρξε καταλύτης τόσο για την άνοδο όσο και την κατάρρευση νέων εταιρειών και πλατφορμών.

Εξετάζοντας ποια brands εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, μπορούμε να καταγράψουμε περίπου την εξέχουσα θέση ορισμένων τεχνολογικών κλάδων, καθώς και να παρατηρήσουμε τα brands με τη μεγαλύτερη ισχύ.

To “new, new thing” στο διαδίκτυο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του διαδικτυακού τοπίου φαίνεται διαφορετικό το 2020. Παρακάτω απαριθμούνται μερικά από τα ψηφιακά “hot spot” σήμερα.

Μεταφορές μετρητών

Συναλλαγές ύψους σχεδόν 240.000 $ πραγματοποιούνται στη Venmo ανά λεπτό. Αυτό έπαιξε κατσλυτικό ρόλο για την άνοδο της μητρικής εταιρείας PayPal, η οποία εξελίχθηκε με επιτυχία μία από τις τάσεις fintech. Η μετοχή του PayPal διαπραγματεύεται τώρα σε υψηλά επίπεδα.

Ηλεκτρικό εμπόριο

Ακόμα και πριν τον COVID-19 καταγράφηκε αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών, το ηλεκτρονικό εμπόριο ήταν και είναι μια ακμάζουσα βιομηχανία. Εκτιμάται τώρα ότι 1 εκατομμύριο $ δαπανάται ανά λεπτό στο διαδίκτυο. Η Amazon αποστέλλει 6.659 πακέτα κάθε λεπτό για να ανταποκριθεί σε αυτήν τη ζήτηση.

Εργαλεία Συνεργασίας

Σε ένα κυρίως απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας, εργαλεία όπως το Zoom και το Microsoft Teams φιλοξενούν 208.333 και 52.083 χρήστες κάθε λεπτό αντίστοιχα. Ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας, φαίνεται ότι αυτή η τάση ήρθε για να μείνει.