Εγινε και αυτό. Διακινούνται τώρα τελευταία σενάρια περί απο-επένδυσης της Deutsche Telekom από τον ΟΤΕ.
Οι φήμες μιλούν μάλιστα για το σύνολο της μετοχικής θέσης του γερμανικού ομίλου, ήτοι σε όρους αποτίμησης λίγο πάνω από 3,5 δισ. ευρώ αφήνοντας την φαντασία να οργιάσει για τον αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια κίνηση ( και ) χρηματιστηριακά.
Για να μην μακρηγορούμε, το Banks επικοινώνησε με κορυφαία πηγή (στα κεντρικά της Βόννης) και ένας από τους επιτελείς του περιβάλλοντος του Timotheus Hoettges, μας έδωσε τα εξής 3-πολύ σημαντικά στοιχεία- για την σπουδαιότητα της επένδυσης τους στον Όμιλο Cosmote.
  1.    Η εισηγμένη – στα χέρια του Μιχάλη Τσαμάζ– είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τροφοδότης καθαρής λειτουργικής κερδοφορίας (εκτός γερμανικών συνόρων) του ενοποιημένου ισολογισμού της Deutsche Telekom,
  2.   Μάλιστα το ένα τρίτο των ταμειακών διαθεσίμων (εκτός γερμανικής αγοράς) προέρχεται από τον όμιλο Cosmote, σημαντικό δε μέρος του είναι συνδεδεμένο άμεσα (μέσω Deutsche Bank),
  3.   Ο όμιλος Cosmote έχει την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση από οποιοδήποτε ελληνικό asset (κρατικό-ιδιωτικό/εταιρικό) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις δυνατότητες (και όρους) χρηματοδότησης του.
  Και ως γνωστόν οι Γερμανοί δεν φημίζεται να αποεπενδύουν από τέτοιες γεννήτριες υπεραξιών (συνεκτιμώντας μερίσματα, αγορά ιδίων μετοχών κ.λ.π) πολύ δε περισσότερο τώρα που κολοσσοί όπως λ.χ. η Uniper προσφεύγουν στην Γερμανική κυβέρνηση για να διασωθούν μέσω χρηματοδότησης 40 plus δισ.€ 
  • Η ίδια πηγή μας διαβεβαίωσε, πως δεν τίθεται καν θέμα δημόσιας πρότασης ή εξόδου του ΟΤΕ το Χρηματιστήριο δέσμευση άλλωστε του από τον Ιανουάριο του 2014 επικεφαλής της Deutsche Telekom- 60ετούς Timotheus στην συνάντησή του, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (στα τέλη Φεβρουαρίου).
 Το Banks επιχείρησε να επικοινωνήσει και με τον επικεφαλής του ομίλου Μιχάλη Τσαμάζ για το θέμα αυτό, αλλά δεν κατέστη δυνατόν.
Είναι βλέπετε η συγκυρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, μεθαύριο Πέμπτη.
   –

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here