Για τις 21 Νοεμβρίου έχει οριστεί η ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την αγορά ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes) της τιτλοποίησης Solar.

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο με απαιτήσεις από επιχειρηματικά δάνεια που προέρχονται και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (ενδεικτικά, το ποσό για την Εθνική Τράπεζα «αγγίζει» τα 170 εκατ. ευρώ, για την Eurobank τα 272 εκατ. ευρώ προ προβλέψεων και για την Alpha Bank τα 400 εκατ. ευρώ).

  • Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι τράπεζες δεν έχουν ακόμη λάβει την έγκριση υπαγωγής των senior notes ομολογιών της τιτλοποίησης στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής», η ισχύς του οποίου έληξε – τύποις – στα τέλη του περασμένου μήνα, γεγονός που σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη τιτλοποίηση ήταν μία από αυτές που φέρεται να «χτυπά» η επικείμενη απόφαση της Eurostat, αναφορικά με το εάν και σε τι ύψος θα πρέπει να εγγραφούν οι εγγυήσεις στο δημόσιο χρέος.

  • Σύμφωνα με σχετικό report της Axia Ventures Capital , το τελικό ποσό θα μπορούσε να είναι σημαντικά χαμηλότερο, της τάξης των πέντε δισ. ευρώ, με συνέπεια ο δείκτης του ελληνικού χρέους να κινείται στο 170%, διατηρώντας έτσι, την ισχυρή πτωτική του τροχιά.  

Τα εμπλεκόμενα μέρη, πάντως, όπως είχε γράψει το NPL Confidential, συνεχίζουν τις μεμονωμένες προσπάθειές τους έτσι ώστε να απαλλαγούν από τα επίμαχα δάνεια.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here