Γράφει η «ξενοδόχος»

Μία ακόμη σύνδεση έχει προσθέσει από το Δεκέμβριο η Cyprus Airways στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία, ρωσικών  συμφερόντων,  ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στο Ελευθέριος Βενιζέλος με το νέο, απευθείας δρομολόγιο στη σύνδεση Αθήνας- Πάφου, με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις. Με τη νέα σύνδεση, η Cyprus ενισχύει ακόμα περισσότερο την επιτυχημένη παρουσία της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, έχοντας μεταφέρει συνολικά προς / από την Αθήνα το 2019, 112 χιλιάδες επιβάτες.

Χθές κατά την παρουσίαση του νέου δρομολογίου οι επιτελείς του αεροδρομίου της Αθήνας παρουσίασαν και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου.

Για το 2019, ο συνολικός όγκος της κίνησης στο Ελ. Βενιζέλος προς την Κύπρο ξεπέρασε για τέταρτη συνεχή χρονιά το 1 εκατομμύριο φθάνοντας πέρυσι το 1,1 εκατ., αν και με οριακή πτώση –2% έναντι του 2018.

Η Κύπρος κατατάσσεται στις τοπ αγορές όσον αφορά ειδικά τις διεθνείς αφίξεις του Ελ. Βενιζέλος την περυσινή χρονιά με ένα +6%, στις 317 χιλ. μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Το 23% των Κυπρίων επισκεπτών που έρχονται στην Ελλάδα έρχονται για επαγγελματικούς λόγους, ένα 39% για αναψυχή και ένα 32% για να δει συγγενείς και φίλους.

Η Cyprus Airways πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα από το αεροδρόμιο Λάρνακας και τρεις πτήσεις την εβδομάδα από το αεροδρόμιο Πάφου. Η εταιρεία προέκυψε όταν η Charlie Airlines Ltd (εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο), τον Ιούλιο του 2016, κέρδισε το διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία. Η εταιρεία ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017.                                                                                                                                      Η Cyprus Airways έχει ως βάση τη Λάρνακα και όλες οι πτήσεις λειτουργούν με αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων οικονομικής.

Τον Ιούλιο 2018 η Cyprus Airways ολοκλήρωσε με επιτυχία  την επιθεώρηση που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ) που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Τον Οκτώβριο 2018, η εταιρεία έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλλει στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Κύπρο, ενώ παράλληλα να διευρύνει τις ταξιδιωτικές επιλογές των Κυπρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here