• “Ψάχνουμε για top players, που βρίσκονται στις τρεις κορυφαίες θέσεις των κλάδων που εξετάζουμε και οι οποίοι έχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης”

αποκάλυψε χθες ο Άλεξ Φωτακίδης ηγετικό στέλεχος και partner του επενδυτικού ομίλου CVC Capital Partners.

Μιλώντας στο Greek Economic Summit που διοοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο κ. Φωτακίδης αποκάλυψε επίσης ότι ο επενδυτικός ορίζοντας του CVC Capital είναι “τουλάχιστον τα 5 έως 7 χρόνια”.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι επενδύσεις του CVC πρέπει να αποδώσουν και να ρευστοποιηθούν σε καλή τιμή.

Ο κ. Φωτακίδης παρουσίασε τις επενδύσεις του CVC Capital στην Ελλάδα.

Από το 2017 έχει επενδύσει περισσότερα από 500 εκατ € :

• Στον κλάδο της υγείας (Metropolitan, Υγεία, Ιασώ, Ιασώ General, Λητώ, Creta InterClinic, AlfaLab, Y-Logimed, Business Care)

Skroutz (πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα)

Μαρίνες (εξαγορά D-Marine Group από την Dogus)

Ο κ. Φωτακίδης υπογράμμισε στον υποστηρικτικό ρόλο του εγχώριου τραπεζικού τομέα, σημειώνοντας ότι “όλα τα deals τα ολοκληρώσαμε με τοπικούς παίκτες”, προσθέτοντας και το τελευταίο, που αφορούσε στην εξαγορά του ομίλου Vivartia από την MIG.

Στην Ελλάδα βρήκαμε “wealth of human capital” είπε ο κ. Φωτακίδης , σημειώνοντας ότι εξεπλάγην ευχάριστα από το πόσα ταλέντα υπάρχουν στην Ελλάδα, εκθειάζοντας παράλλα τις τοπικές management ομάδες σε όλες τις εταιρείες, που έχει επενδύσει το fund.

Γι’ αυτό το CVC Capital Partners σκοπεύει να διπλασιάσει τις επενδύσεις του στην Ελλάδα και ειδικά στους κλάδους:

• Υγείας (μάλλον εννοεί το Ερρίκος Ντυνάν)

• Finance

• Καταναλωτικών ειδών

• Τροφίμων

• Αγροδιατροφής (κυρίως βιολογικά προϊόντα)

• Hospitality

Παράλληλα, θα δώσει βάρος και σε κλάδους αξίας μεγαλύτερης του 1 δισ. ευρώ.

Ο κ Φωτακίδης αναφέρθηκε φυσικά ειδικότερα στον Ασφαλιστικό κλάδο που έχει μια αξία περίπου 4,5 δισ. ευρώ, ελπίζοντας σύντομα να ολοκληρώσει την εξαγορά του leader της αγοράς, της Εθνικής Ασφαλιστικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here