Στην εξαγορά ενός second hand containership προχώρησε η ναυτιλιακή Costamare του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Η ναυτιλιακή απέκτησε στο post panamax MOL Paradise, χωρητικότητας 6,355 TEU, κατασκευής 2005, στην τιμή των 10 εκατ. δολαρίων.

H εταιρεία προ καιρού πούλησε δύο εκ των παλαιότερων containerships του στόλου της.

Όπως είχε γράψει το banks.com.gr το α΄τρίμηνο η ναυτιλιακή της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου έκελισε με καθαρά έσοδα 32,8 εκατ. δολαρίων ή 0,21 ανά μετοχ.

Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά εταιρεία με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε έσοδα από τη δραστηριοποίηση του στόλου της ύψους 121,4 εκατ. δολαρίων.

Όσον αφορά τις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Costamare Inc. ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υπογραφή συμφωνιών ναύλωσης 12 πλοίων εντός τριμήνου, μεταξύ άλλων Post – Panamax. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2020 η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του φορτηγού πλοίου Neapolis που ναυπηγήθηκε το 2000 με χωρητικότητα 1,645 TEU. Παράλληλα η Costamare Inc. προχώρησε από τον Φεβρουάριο του 2020 στη σύναψη οικονομικών συμφωνιών με ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα που αφορά νέα δάνεια ή αναχρηματοδοτήσεις ύψους 165 εκατ. δολαρίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here