Με καθαρά έσοδα 32,8 εκατ. δολαρίων ή 0,21 ανά μετοχή έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2020 για την Costamare Inc. της εφοπλιστικής οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά εταιρεία με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε έσοδα από τη δραστηριοποίηση του στόλου της ύψους 121,4 εκατ. δολαρίων.

Σε σχετική ανακοίνωση για τις εξελίξεις με τον covid-19 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γρηγόρης Ζήκος αναφέρει πως «ο Covid-19 έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο σοκ στην παγκόσμια οικονομία από την κρίση του 2008-2009. Η αγορά των containers έζησε μία σπάνια εμπειρία αφού διακόπηκε η μεταφορά προϊόντων με container ships. Η βιομηχανία πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μειωμένης ζήτησης».

Πρόκληση θεωρεί ο κ. Ζήκος τον χρόνο που θα χρειαστεί για να υπάρξει ανάκαμψη: «Ο καθορισμός του χρόνου και του σχήματος της ανάκαμψης είναι μια πρόκληση, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι τα προστατευτικά μέτρα που υιοθετούνται σε ολόκληρο τον κόσμο προορίζονται να είναι προσωρινά και πιστεύουμε ότι οι περιορισμοί που επιβάλλονται δημιουργούν επίσης μια ενσωματωμένη ζήτηση που θα φανεί αργότερα».

Συνεχίζοντας αναφέρει πως:

«Σε αυτό το περιβάλλον η ασφάλεια των πληρωμάτων των πλοίων μας καθώς και των υπαλλήλων μας στην στεριά παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα. Έχουμε λάβει μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τους υπαλλήλους μας καθώς και να διασφαλίσουμε την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Για το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία απέδωσε επικερδή αποτελέσματα.

Έχουμε συνάψει έσοδα ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα ομαλό πρόγραμμα αποπληρωμής του χρέους. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου ναυλώσαμε συνολικά 12 πλοία, συμπεριλαμβανομένων τριών πλοίων 11.000 TEU, τα οποία ναυλώθηκαν για περιόδους που κυμαίνονται από ένα έως τρία χρόνια. Τέλος, ανακοινώσαμε πρόσφατα το 38ο μέρισμα από την εισαγωγή μας στο χρηματιστήριο.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την αγορά και να αξιολογούμε νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχύσουμε τη θέση του ισολογισμού και της ρευστότητάς μας, ενώ ταυτόχρονα αξιολογούμε νέες ευκαιρίες σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον της αγοράς».

Όσον αφορά τις επιχειρηματικές εξελίξεις η Costamare Inc. ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υπογραφή συμφωνιών ναύλωσης 12 πλοίων εντός τριμήνου, μεταξύ άλλων Post – Panamax. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2020 η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του φορτηγού πλοίου Neapolis που ναυπηγήθηκε το 2000 με χωρητικότητα 1,645 TEU. Παράλληλα η Costamare Inc. προχώρησε από τον Φεβρουάριο του 2020 στη σύναψη οικονομικών συμφωνιών με ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα που αφορά νέα δάνεια ή αναχρηματοδοτήσεις ύψους 165 εκατ. δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here