Τις ψηφιακές «λύσεις» της cosmoONE για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στις οποίες καλείται να απαντήσουν οι ηλεκτρονικές προμήθειες, παρουσίασε στο 4th MedTech Conference, ο Θανάσης Πετμεζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο τομέα εδώ και 17 χρόνια.

«Οι ηλεκτρονικές προμήθειες στο χώρο των Δημόσιων Οργανισμών Υγείας είναι απαραίτητες προκειμένου για να καλυφθούν δύο μεγάλες «περιοχές» προκλήσεων στη δημόσια διοίκηση: η εξοικονόμηση πόρων μέσα από τους υφιστάμενους προϋπολογισμούς και η βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών προμηθειών, σε ένα ήδη βεβαρημένο γραφειοκρατικό περιβάλλον»ανέφερε. Όπως εξήγησε, όμως, η κοινή παραδοχή για την αναγκαιότητα των συστημάτων ηλεκτρονικών προμηθειών, στην πράξη χωλαίνει. «Η προτεραιότητα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ιδιαιτέρως χαμηλή, ενώ ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος οδηγεί σε λάθος λύσεις» εκτίμησε.

Για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προκλήσεων η cosmoONE προτείνει μία «δέσμη» δράσεων. Οι βασικότερες είναι οι εξής:

  • Υιοθέτηση συγκεκριμένων εφαρμογών υπό μορφή υπηρεσιών, ώστε χωρίς κόστη υποδομών, να υπάρχει γρήγορη μετάβαση σε μετρήσιμα αποτελέσματα.
  • Οριστικοποίηση τεχνικών θεμάτων όπως κατηγοριοποίηση και διαλειτουργικότητα, για να μπορεί να πολλαπλασιαστεί η αξία και η γνώση από την συλλογή δεδομένων προμηθειών.
  • Υλοποίηση πρωτοβουλιών για στοχευμένα πιλοτικά έργα σε επίπεδο Νοσοκομείου και ΥΠΕ, έναντι της ολιστικής αντιμετώπισης του θέματος με έργα υψηλού προϋπολογισμού και πολυπλοκότητας, χωρίς ορίζοντα υλοποίησης και εχέγγυα απόδοσης.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε, καταλήγοντας ο κος Πετμεζάς, είναι ότι για να βάλουμε ηλεκτρονικά εργαλεία πρέπει να αλλάξουμε τις υφιστάμενες συνθήκες. «Το δεύτερο είναι ότι όταν μιλάμε για κόστη δεν εννοούμε άμεσα το γραφειοκρατικό κόστος,καθώς οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ταλανίζονται όταν συνεργάζονται με το Δημόσιο και το τρίτο είναι ότι κάθε σύστημα πρέπει να περιέχει ιχνηλασιμότητα και φυσικά διαφάνεια».

Η cosmoONE είναι η μοναδική Β2Β εταιρεία με εξειδίκευση στην παροχή των εν λόγω υπηρεσιών. Δεν είναι τυχαίο, πως οι μεγαλύτερες εταιρίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα έχουν κάνει χρήση των βραβευμένων υπηρεσιών και συστημάτων της, ενώ πάνω από 5.000 εταιρίες είναι εγγεγραμμένες σαν προμηθευτές στις εφαρμογές της. Η εταιρεία ανήκει στον Όμιλο ΟΤΕ.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here