Οι βασικές ανάγκες των πολιτών συνοψίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες:

  • Τροφή
  • Ένδυση
  •  Στέγαση.

 Στην περίοδο της μεγαλύτερης κρίσης ακρίβειας του αιώνα, η κυβέρνηση τόσο με το «καλάθι του νοικοκυριού» όσο και με το “food stamp” που ανακοίνωσε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός, μαζί με το πλαφόν 3% στην αύξηση των μισθωμάτων και την επιδότηση των λογαριασμών ενέργειας, παρεμβαίνει αποτελεσματικά.

To μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει σήμερα η κυβέρνηση είναι να “διατάξει” μια μεγάλη αύξηση μισθών και συντάξεων σε ποσοστό ανάλογο με την “ταχύτητα του πληθωρισμού“.

  • Είναι μια τακτική που ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις της δεκαετίας του ’80 (η περιβόητη Α.Τ.Α) με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα, αφού πάντα ο πληθωρισμός τρέχει ταχύτερα από τις αυξήσεις που ανακοινώνουν οι κυβερνήσεις, ενώ οι αυξήσεις χωρίς να βελτιώνουν το πραγματικό εισόδημα των πολιτών, τροφοδοτούν τον πληθωρισμό.

Στην Ελλάδα του 2022, το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μαζί με τους επενδυτικούς πόρους από την Ευρώπη, διασφαλίζουν την ομαλή αναπτυξιακή πορεία της χώρας, μέχρι να έρθει το μεγάλο Τουριστικό καλοκαίρι.

Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας αυξάνονται (40.000 φέτος από 27.000 πέρυσι) ενώ οι μισθοί αυξήθηκαν +11% φέτος σε σχέση με πέρυσι.

 Σε μια περίοδο που η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος οδεύουν ολοταχώς προς την ύφεση, η Ελλάδα διατηρεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αμύνεται με κοινωνική συνοχή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ