Οι διεθνείς αγορές, με οδηγό την Wall Street , προχωρούν σε περιβάλλον αυξημένων διακυμάνσεων (volatility) και υψηλού ρίσκου. Θα ήταν παράλογο να έχουμε την απαίτηση από το Χρηματιστήριο της Αθήνας να διαφοροποιείται επί μακρόν από την Φρανκφούρτη, Παρίσι ή Μιλάνο. Το φάντασμα της ύφεσης πλανάται πάνω από την παγκόσμια οικονομία για πρώτη φορά έπειτα από περίπου μία δεκαετία. Εν μέσω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε σημαντικά τον Ιούνιο και οι ανησυχίες οδήγησαν τους επενδυτές στα ασφαλέστερα καταφύγια των κρατικών ομολόγων.
Οι αναλυτές σήμερα αναμένουν συνέχιση των ρευστοποιήσεων/πιέσεων σε blue chips και τραπεζικά χαρτιά.
     Νέα πτώση χθες, στις 837,56 με 0,82%, με βασικό να μην χαθούν σήμερα- σήμερα οι στηρίξεις πέριξ των σημαντικών 850 μονάδων.
  •      Ρώσικο τραινάκι του…τρόμου, χθες στην Νέα Υόρκη με τον S&P να σώζει την παρτίδα, κυριολεξία στο…παρά ένα, με οριακή άνοδο και στις 2.883,98 μονάδες, ίσως όμως να βοηθήσει και δω και βγουν αγοραστές προκειμένου να αντιστραφεί η τάση.
      Οι 840 και οι 900 μονάδες είναι το εύρος στο οποίο έχει κινηθεί δύο φορές μετά τις ευρωεκλογές και την δεύτερη με αφορμή την προσδοκία για την εκλογή αυτοδύναμης κυβέρνησης, με φιλοεπενδυτικό και φιλοεπιχερηματικό προσανατολισμό, όπερ και εγένετο.
Η χρηματιστηριακή μας αγορά, για το τρέχον διάστημα, δεν έχει ούτε την έξωθεν στήριξη αλλά και ούτε εντός βοηθήματα για να βιαστεί να κινηθεί και πάλι προς τις 900 μονάδες.
Συνεπώς θα δοκιμασθούν σήμερα-αύριο οι πέριξ των 850 μονάδων αντιστάσεις, με ενδεχόμενη απώλεια, σε κλείσιμο, και των 834 μονάδων ο Γενικός Δείκτης γέρνει προς τις 820, τις 808 και μετά για 790-780 δηλαδή στα προ ευρωεκλογών επίπεδα.
Για αυτό η σημερινή συνεδρίαση και αυτή της Παρασκευής θα έχουν σημασία.
Σήμερα, ΠΡΙΝ το άνοιγμα της συνεδρίασης θα ανακοινώσουν αποτελέσματα Coca Cola και ΟΤΕ. Είναι οι  δύο βαρύτερες εισηγμένες με την υψηλότερη στάθμιση στην διαμόρφωση των βασικών δεκτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here