Αύριο Τρίτη (31/10) πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου 3μηνου η Coca Cola HBC.

Με σημαντική αύξηση κερδών στο 6μηνο- στα 385 εκατ.- αποτελέσματα που είχαν εκτιμηθεί ως πολύ ανώτερα των εκτιμήσεων.

Η Bank of America είχε στις 9 Αυγούστου διατηρήσει την σύσταση για “αγορά” (buy) ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 33 ευρώ.

Στα 24,28 ευρώ (την Παρασκευή) με απώλειες -5,60% τον Οκτώβριο, με συνέπεια η αποτίμηση της για μόλις 45 εκατ.€ να κρατιέται πάνω από το όριο  των 9 δισ. €

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της είναι πως, η διοίκηση έχει αναγγείλει νέες αυξήσεις στις τιμές βασικών κωδικών της- τις δεύτερες για το 2023- με αιχμή προϊόντα-αιχμή του χαρτοφυλακίου της όπως είναι τα αναψυκτικά.

Μεσοσταθμικά στο +7,6% (σε 56 προϊόντα) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει-επιβαρυντικά- και για τον πληθωρισμό.

Πρακτικά, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες παραγόντων της αγοράς ότι, οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης θα επιλέξουν να μειώσουν τις τιμές τους σε προϊόντα που δεν εντάσσονται στο βαρύ πυροβολικό τους, αφενός, και αφετέρου, θα επιχειρήσουν να βγάλουν τη «ζημιά» αυξάνοντας τις τιμές σε άλλα, που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο χαρτοφυλάκιο τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ