Ανεβάζει σημαντικά την τιμή-στόχο για τη Mytilineos η Citi σε ανάλυσή της για την εισηγμένη. Πλέον ο πήχης ανεβαίνει στα €45 (από €37 προηγουμένως), με τη σύσταση να παραμένει «αγορά».

Βασικοί καταλύτες αυτής της αύξησης στην τιμή-στόχο είναι: Τα νέα επίπεδα κερδοφορίας της εταιρείας, τα οποία ο αναλυτής της Citi, προβλέπει ότι από φέτος  σταθεροποιούνται σε επίπεδα άνω του €1δισ.Το γεγονός ότι η υψηλή κερδοφορία της Mytilineos στηρίζεται κυρίως στην αυξημένη συνεισφορά των ΑΠΕ, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει υψηλότερη αποτίμηση για την εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η συνεισφορά των ΑΠΕ στην κερδοφορία θα πλησιάσει το 50% τα επόμενα έτη και ως εκ τούτου η Mytilineos θα επωφεληθεί από τους υψηλότερους πολλαπλασιαστές που ακολουθούν τον Τομέα των ΑΠΕ.

Για το 2023 ο αναλυτής της Citi αναμένει EBITDA €1,005 δισ. ευρώ, ενώ παρά το υψηλό CAPEX, εκτιμά ότι το προσαρμοσμένο Net debt για το έτος θα κλείσει μόλις στα €1,3 δισ.

Επιπρόσθετα, ο αναλυτής της CITI, αναμένει περαιτέρω rerating για τη μετοχή καθώς στο θετικό σενάριο ανεβάζει την τιμή στόχο στο επίπεδο των €53. Η περαιτέρω αυτή αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής για τη CITI, θα μπορούσε να προέλθει είτε από μία πιθανή, ακόμα μεγαλύτερη, κερδοφορία το 2023 (άνω του €1δισ.), είτε από τη μεγαλύτερη συνεισφορά των ΑΠΕ στο μείγμα κερδοφορίας της Εταιρείας (δηλαδή RES EBITDA >€222m, που προβλέπει για φέτος η CITI).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here