Στο σχέδιο της επόμενης ημέρας για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής ΝΔ, πρ. Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο 7th Greek Exports Forum.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, το ΠΔΕ υποεκτελείται κατά €2 δις ενώ τα αγκάθια της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας καθιστούν την Ελλάδα μια σπάνια περίπτωση την ίδια ώρα που η συρρίκνωση των επενδύσεων άγγιξε το 12% (αρνητικός αριθμός καθαρών επενδύσεων) ενώ το ιδιωτικό χρέος μεγάλωσε κατά 65% την τελευταία 4ετία.

«Απαιτείται η διαμόρφωση και υλοποίηση ενός σχεδίου που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της σύνθεσης του πλούτου. Πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα, ν αλλάξουμε τα συστατικά της και να την διανείμουμε πιο δίκαια. Ν ‘ αυξηθούν οι επενδύσεις και οι εξαγωγές πιο πολύ από την κατανάλωση. Αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει. Χρειάζεται σχέδιο που θα ενισχύει την διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα, θ’ αναστρέψει την ροή του Brain drain και θα συμβάλλει στον δομικό μετασχηματισμό της κοινωνίας», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here