Στο επόμενο ραντεβού της Φρανκφούρτης, στις 27 Ιανουαρίου, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών θα ακούσουν από το στόμα του νέου επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία τις αποφάσεις του για τη πολιτική μείωσης των κόκκινων δάνεια, τους πλειστηριασμούς ακινήτων και τη διαχείριση του Ενεργητικού τους.

Η νέα ηγεσία του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού έχει διαμορφώσει ήδη μια νέα στρατηγική για τη διαχείριση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αντιθέτως, στην Αθήνα, έντονος παραμένει ο προβληματισμός των τραπεζών για την πορεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ενώ ταυτόχρονα σε σκληρό παζάρι εξελίσσεται η κατάσταση σε ότι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Νεώτερες πληροφορίες από τραπεζικές πηγές βλέπουν την πήχη να διαμορφώνεται σε επίπεδα κάτω των 120.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ύψος αυτό απέχει σημαντικά από το επιθυμητό για τους δανειολήπτες αλλά και από τις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία έχει βάλει τον πήχη πολύ υψηλότερα τουλάχιστον στις 150.000 Ευρώ.

Αισιόδοξη σχετικά με την έκβαση της μάχης των ελληνικών τραπεζών ενάντια στον εφιάλτη των «κόκκινων» δανείων εμφανίζεται σε πρόσφατη έκθεσή της η Deutsche Bank...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here