Η αγορά “μίλησε”, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο δείχνοντας το τι ακριβώς ήθελε. Εναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα με πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Ν.Δ.
Κατά +9,78% ο τραπεζικός κλάδος και με…άλμα στις 655 μονάδες, συναλλαγές αξίας 115 εκατ.€, σε σύνολο 173 εκατ. ευρώ και αποδόσεις που οι διαχειριστές των funds ούτε στον… ύπνο τους δεν θα περίμεναν. Με +27,41% η μετοχή της Πειραιώς και συνολικά με +162,8% από την αρχή της χρονιάς.
Πουθενά αλλού σε κανένα χρηματιστήριο της ευρωζώνης ή και από τα αναδυόμενα δεν δίνονται τέτοιες υπεραξίες με τόσο χαμηλό κόστος μόχλευσης. Το απόλυτο bet το ΧΑ. 
Η δε απόδοση του 10ετούς, κατά 35 μονάδες βάσης χαμηλότερα έως το όριο του 3%, το χαμηλότερο από το 2000, σύμφωνα με το Bloomberg.
Όμως σήμερα είναι μία συνεδρίαση ιδιαίτερη λόγω αλλαγών στους δείκτες MSCI. Εκροές αναμένονται σε μετοχές των Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ και Motor Oil. Εισροές αναμένονται στη μετοχή της Εθνικής.
Στο «παιχνίδι της νέας χρηματιστηριακής εποχής» μπαίνουν από σήμερα αγοραστές από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο που παρέμειναν εκτός αγοράς χθες Δευτέρα, λόγω αργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here