Δύο απρόσμενες– ως προς την έκταση τους διορθωτικές συνεδριάσεις– την επομένη και μεθεπόμενη των εκλογών με μάλλον αυξημένες συναλλαγές και τζίρους και μία ισχυρή αντίδραση είναι η πρώτη μετεκλογική αποτίμηση.
    Ορισμένοι χρηματιστές έκαναν λόγο για μία πρώτης τάξεως εξαέρωση, που απέφερε μείωση χρηματιστηριακής αξίας κοντά στα 3,5 δισ.€ (στα πέριξ των 60 δισ. € η συνολική) λόγω κυρίως του bottleneck effect που προκάλεσαν συγκεκριμένα hedge funds με short…πυροβολισμούς κυρίως στις τραπεζικές μετοχές για να ακολουθήσουν στην πλειονότητα των blue chips.
    Στην χθεσινή αντίδραση ο τζίρος ήταν στα 68,077 εκατ. € χαμηλότερος του μέσου όρου των προηγούμενων δύο εβδομάδων αλλά και των πρώτων δύο μετεκλογικών συνεδριάσεων.
    Πρόκειται για μία κυρίως τεχνικής μορφής ανοδική διόρθωση, απόρροια της διήμερης “εξαέρωσης”, είναι μία κίνηση-με αφορμή την διόρθωση στις ξένες αγορές- και της επαναφοράς τους σε ανοδικό momentum με τον S&P να ξεπερνάει και το 3χίλιαρο (! ) θα φανεί σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή.
     Για αυτό κρατάμε δύο τιμές, που αφορούν σε stops για long θέσεις, για τον Γενικό Δείκτη στις 824 μονάδες και για τον Τραπεζικό Δείκτη στις 745 μονάδες.
  Ενδεχομένως αυτές τις τιμές να τις βρούμε μέχρι τα τέλη Ιουλίου αλλά νωρίτερα, πιθανότατα σε αυτή την φάση θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα μία συνέχιση της αντίδρασης προς τις 880 για τον ΓΔ και προς τις 780 και τις 840-850 μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here