Ήταν μια σπάνια στιγμή και μια ιστορική δικαίωση της τριετούς προσπάθειας του Σωκράτη Κόκκαλη της Intralot.

Με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των 130.000 νέων ομολογιών που εξέδωσε η Intalot, o Πρόεδρος του Ομίλου χτύπησε το καμπανάκι της έναρξης της σημερινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Ταυτόχρονα, σηματοδότησε τη μεγάλη επιστροφή της Intalot στους… ζωντανούς της αγοράς μας, αφού μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και τις κινήσεις ανάπτυξης και εξυγίανσης, σήμερα αξίζει 720 εκατ. ευρώ, δηλαδή 88% περισσότερα απ’ όσο άξιζε μόλις πριν από 6 μήνες..

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της Διοίκησης, στελέχη
και συνεργάτες της INTRALOT με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού
ομολόγου της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT κ. Σωκράτης Κόκκαλης κήρυξε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Ο ιδρυτής του ομίλου εμφανίστηκε πεπεισμένος για την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, λέγοντας ότι πλέον διαθέτει ισχυρή χρηματοοικονομική επάρκεια και είναι έτοιμη να διεκδικήσει νέα συμβόλαια στις ξένες αγορές με αιχμή του δόρατος εκείνη των ΗΠΑ αλλά και της Αυστραλίας, οι οποίες όπως είπε είναι και δύσκολες.

Ο κ. Κόκκαλης απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο του χρηματιστηρίου, εξήρε το ρόλο του σαν χρηματοδότη και πυλώνα στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ΟΠΑΠ, χαρακτηρίζοντας τις σχέσεις της Intralot με τον οργανισμό σαν πολύ καλές, λέγοντας παράλληλα ότι λειτουργεί επαρκώς και στο εσωτερικό της χώρας, ωστόσο σημείωσε ότι δεν είχε η Intalot το επιδιωκόμενο κατά την περίοδο της ιδιωτικοποίησης.

Υποδεχόμενος τη Διοίκηση της INTRALOT, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου
Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος αναφέρθηκε στην επιτυχή
δημόσια προσφορά της εταιρείας υπογραμμίζοντας την επιτυχημένη διαδρομή αυτής
από την είσοδό της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου το 1999 έως σήμερα:

 • «Η διαδρομή της INTRALOT στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε πριν 25 χρόνια, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1999 όταν και εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά μας με κεφαλαιοποίηση περί τα 220 εκατ. ευρώ. Σήμερα, συγκαταλέγεται στις εταιρείες της Κύριας Αγοράς με την κεφαλαιοποίησή της να έχει πλέον διαμορφωθεί σε 720 εκατ. ευρώ.
 • Από τον περασμένο Νοέμβριο συμμετέχει στην σύνθεση του δείκτη FTSE/XA
  Mid Cap με το υψηλότερο βάρος (12,2%) μεταξύ των 20 εταιρειών που
  περιλαμβάνονται σε αυτόν. H INTRALOT αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χρηματιστηριακή αγορά ως μοχλός άντλησης κεφαλαίων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2023 και σήμερα με την έκδοση του εταιρικού της ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ.».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT κ. Σωκράτης Κόκκαλης
δήλωσε :

 • «H INTRALOT είναι μια εταιρεία που παράγει τεχνολογία στην Ελλάδα και
  δραστηριοποιείται με επιτυχία, εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ όπου έχουμε μεγάλη παρουσία εδώ και είκοσι χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ελληνικό επενδυτικό κοινό που συμμετείχε στην πρόσφατη Ομολογιακή Έκδοση και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Η εταιρεία μας γυρίζει σελίδα και εστιάζει στις ευκαιρίες για ανάπτυξη και στρατηγικές συνεργασίες, αξιοποιώντας τη μεγάλη μας εμπειρία και την δοκιμασμένη τεχνολογία νέας γενιάς σε έναν ψηφιακό κόσμο».

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Νατάσα
Στάμου σημείωσε πως

 • «Η INTRALOT, στα 25 χρόνια παραμονής της στο
  Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνει συνεχώς τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εισαγωγή στο χρηματιστήριο, αξιοποιώντας, όλα αυτά τα χρόνια, τα διαθέσιμα
  χρηματοοικονομικά εργαλεία και μοχλεύοντας κεφάλαια με την έκδοση μετοχών και ομολόγων, προς όφελος των επενδυτών και της αγοράς. Με την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζει και την παρουσία της σε διάφορες δικαιοδοσίες, τονίζει και προβάλλει τη δυναμική που μπορεί να δώσει στις εταιρίες η άντληση κεφαλαίων από την ελληνική κεφαλαιαγορά. Η δε επιτυχής έκδοση του ομολόγου της αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ισχυρής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και αγορά»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ