Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Αλέξανδρος Χατζόπουλος, ήταν μεταξύ των θεσμικών ομιλητών, στο 2nd Corporate Governance Summit που διοργανώνεται από την ethosEVENTS και την Georgeson.

Ο κ. Χατζόπουλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει στην κουλτούρα των επιχειρήσεων η εταιρική διακυβέρνηση.

“Πρέπει να περάσουμε σε μία πιο ανθεκτική και ανοιχτή οικονομία, ξεπερνώντας τα εμπόδια ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις σε μικρές και μεγάλες, εισηγμένες ή μη επιχειρήσεις. Το οικοσύστημα θα πρέπει να συμμορφώνεται με τον νέο νομο, να είναι αξιόπιστο και ανταγωνιστικό στον διεθνή χώρο” τόνισε.

Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, σύμφωνα με τον κ. Χατζόπουλο.

“Είμαστε σε μία φάση ευθυγράμμισης των στόχων με την κυβέρνηση, τους ρυθμιστικούς μηχανισμούς, την κοινωνία και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την εφαρμογή των νέων κανόνων. Ο ΣΕΒ μαζί με το Χ.Α. δημιούργησε συμβούλιο διαχείρισης και με τη συμμετοχή της ΕΕΤ κάνουμε αναθεώρηση του κώδικα” συμπλήρωσε.

Κατά τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ, η εταιρική διακυβέρνηση πρέπει να εκλαμβάνεται ως μηχανισμός λήψης αποφάσεων και ως οργανωτικό εργαλείο.

“Όλοι εμείς πρέπει να κάνουμε πραγματικότητα τις υπεύθυνες επενδύσεις και να προωθήσουμε την οικονομία μας στη διεθνή αγορά” είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here