Συνολικά 81 είναι τα έως τώρα θύματα του νέου κοροναϊού, καθώς η νέα επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, έχοντας προσβάλει συνολικά 2.800 ανθρώπους.

Η ανησυχία είναι έκδηλη, με τους επιστήμονες να συστήνουν στους πολίτες να λάβουν άμεσα μέτρα προφύλαξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins δημιούργησαν έναν χάρτη ο οποίος εντοπίζει και «οπτικοποιεί» τις αναφορές για τις περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα.

Πατήστε πάνω στον χάρτη για να δείτε ανανεωμένα όλα τα στοιχεία για την εξάπλωση του κοροναϊού

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν δεδομένα από φορείς όπως Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το κινεζικό CDC,  που έχουν στην κατοχή τους πληροφορίες με γεωγραφικό στίγμα για την εξάπλωση του ιού.

Καθώς λαμβάνονται οι πληροφορίες, ο χάρτης συνεχίζει να παρακολουθεί τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, τους θανάτους αλλά και τον αριθμό των πολιτών που τελικά ανάρρωσαν.

Κάθε κόκκινη κουκίδα αντιπροσωπεύει μια εστία το μέγεθος της οποίας εξαρτάται από το μέγεθος εξάπλωσης του ιού. Κάνοντας κλικ σε ένα σημείο εμφανίζονται οι πληροφορίες για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στόχος είναι να μην υπάρχει παραπληροφόρηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κίνα μόνο συνελήφθησαν 8 άτομα κατηγορούμενα για δημοσίευση ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here