Η τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της μητρικής εταιρείας του ΟΤΕ, Deutsche Telekom, Τιμόθεο Χέτγκες, έκρυβε πολλές ειδήσεις.

Ο ΟΤΕ πρόκειται να επενδύσει  3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027 προκειμένου να φέρει οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home ή FttH).

Στόχος είναι η κάλυψη 3 εκατ. νοικοκυριών σε όλη τη χώρα (FttH Passed Home).

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Tim Hottges, να ηγηθεί ο ΟΤΕ της προσπάθειας για υψηλότερες ταχύτητες και χαμηλότερες χρεώσεις.

Ο κ. Tim Hottges υποσχέθηκε ότι ο ΟΤΕ θα διπλασιάσει τις ταχύτητες, όπου τεχνικά είναι αυτό εφικτό, σε όλες τις ενεργές ευρυζωνικές συνδέσεις  χωρίς χρέωση για τον καταναλωτή.

Μετά το project της κινητής τηλεφωνίας και του 5G που αναπτύχθηκε στη χώρα μας, επιτρέποντάς της να ανεβαίνει συνεχώς θέσεις στην σχετική κατάταξη της ΕΕ, η Deutsche Telekom ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο μεγάλο της εγχείρημα, που θα αφορά το Fiber to The Home (οπτική ίνα μέχρι το σπίτι).

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθούν επενδύσεις σε οπτική ίνα που αφορά σε σταθερή τηλεφωνία και internet, τομέας στον οποίο η χώρα μας παρουσιάζει πολύ χαμηλές επιδόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον δείκτη DESI (Digital Economy and Society Index) περιέχει νούμερα του 2019, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 27η θέση στον δείκτη της διασυνδεσιμότητας.

Στόχος είναι η αντικατάσταση του παλιού δικτύου του χαλκού που είχε κατασκευάσει ο ΟΤΕ ανεβάζοντας τις ταχύτητες του Ιnternet. Τα δίκτυα οπτικών ινών υπολογίζεται ότι φτάνουν σε 500.000 σπίτια, με στόχο του ΟTΕ στο τέλος του 2022 να φτάσει το 1 εκατ. κατοικίες.

Mετά το project της κινητής τηλεφωνίας και του 5G που αναπτύχθηκε στη χώρα μας, επιτρέποντάς της να ανεβαίνει συνεχώς θέσεις στην σχετική κατάταξη της ΕΕ, η Deutsche Telekom ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο μεγάλο της εγχείρημα, που θα αφορά το Fiber to The Home (οπτική ίνα μέχρι το σπίτι).

 

Στόχος είναι η αντικατάσταση του παλιού δικτύου του χαλκού που είχε κατασκευάσει ο ΟΤΕ ανεβάζοντας τις ταχύτητες του Ιnternet.

Τα δίκτυα οπτικών ινών υπολογίζεται ότι φτάνουν σε 500.000 σπίτια, με στόχο του ΟTΕ στο τέλος του 2022 να φτάσει το 1 εκατ. κατοικίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here