Γράφει η «ξενοδόχος»

Οι επιβατικές πτήσεις είναι η μία πτυχή της δραστηριότητας της Emirates στην Ελλάδα, η οποία, έχοντας κλείσει μία 25ετία παρουσίας στη χώρα μας έχει ταξιδέψει από και προς την ελληνική πρωτεύουσα πάνω από 4,5 εκατ. επισκέπτες.

Μία ακόμη πτυχή είναι η εξυπηρέτηση διακίνησης φορτίων στην Ελλάδα, μέσω της μέσω της Emirates SkyCargo στο κομμάτι των υποδομών μεταφορών εμπορευματικών φορτίων.

Η Emirates δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, όπως ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα και τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, φράουλες και γιαούρτια μέσω του κόμβου της στο Ντουμπάι.

Khalid Al Zarooni, Country Manager της Emirates για την Ελλάδα

Είναι ενδεικτικό ότι μέσω της πτήσης που πετάει όλο το χρόνο από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη μεταφέρονται σε μηνιαία βάση περί τους 300 τόννους ελληνικά ψάρια ώστε να εξυπηρετηθούν πολύ ακριβά εστιατόρια της Νέας Υόρκης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθές Khalid Al Zarooni, Country Manager της Emirates για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της παρουσίασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Το 2019, η Emirates μετέφερε πάνω από 10.800 τόνους φορτίου από και προς την Αθήνα, διευκολύνοντας την διακίνηση αγαθών μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ, καθώς και άλλων χωρών στο παγκόσμιο δίκτυό της.

Κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής των επιβατικών υπηρεσιών μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας, η Emirates επέτρεψε την απρόσκοπτη εξαγωγή ελληνικών αλιευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, μέσω των απευθείας επιβατικών πτήσεων από Αθήνα προς Ντουμπάι, με πτήσεις επόμενης μέρας από Ντουμπάι προς Νέα Υόρκη. Στο διάστημα αυτό, διακινήθηκαν περισσότεροι από 1.200 τόνοι ψαριών.

Οσον αφορά το κομμάτι των επιβατικών πτήσεων, η Emirates είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι.

Το Μάρτιο του 2017, η Emirates πρόσθεσε τη σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, που αποδείχθηκε δημοφιλές δρομολόγιο για τους Έλληνες ταξιδιώτες, καθώς ήταν η μόνη απευθείας, καθημερινή και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ.

Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί τώρα καθημερινή πτήση μεταξύ Αθήνας και Ντουμπάι, ενώ τον Ιούνιο, επανεκκίνησε επίσης τις πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και Νιούαρκ στις ΗΠΑ. Για το 2022 στόχος είναι η επαναφορά των δρομολογίων σε επίπεδα προ πανδημίας, με τους επιτελείς της εταιρείας να βλέπουν ήδη σημαντική ζήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here