Την μεγαλύτερη ετήσια πτώση στα τελευταία έξι χρόνια κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης το Νοέμβριο, γεγονός που υποδεικνύει ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν έχει ανακάμψει από τα πτωτικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου.

Ο βιομηχανικός κλάδος της ευρωζώνης άνθισε το 2017 καθώς εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές, αλλά επιβραδύνθηκε απότομα το 2018 λόγω της υποχώρησης της εξωτερικής ζήτησης.

Τα στοιχεία του Νοεμβρίου υποδηλώνουν ότι ο κλάδος αναμένεται να καταγράψει μείωση της παραγωγής για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, κάτι που θα την αφήσει σε μια τεχνητή ύφεση.

Η στατιστική υπηρεσία της ευρωζώνης ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 1,7% το Νοέμβριο –στην μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το Φεβρουάριο του 2016.

Η πτώση ήταν απροσδόκητα υψηλή, υψηλότερη από τις εκτιμήσεις για μείωση 1,3%. Αλλά η πτώση του Νοεμβρίου δεν ήταν μια απομονωμένη εξέλιξη. Η παραγωγή υποχώρησε στους επτά από τους 11 μήνες του προηγουμένου έτους, αφήνοντάς την χαμηλότερα 3,3% το Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here